fbpx

Zou Boris Johnson echt een comeback kunnen maken?

GFC NIEUWSREDACTIE- Boris Johnson, de man die slechts drie maanden geleden door zijn eigen partij werd afgezet als premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft zich ontpopt als koploper om de volgende premier te worden.

Zijn vervanger Liz Truss kondigde donderdag na 45 dagen haar ontslag aan nadat ze gedwongen was het grootste deel van haar beleidsprogramma te laten vallen.

Een tweede premierschap van Johnson zou een buitengewone ommekeer zijn, zelfs voor een politicus die eerder wonderbaarlijke comebacks heeft gemaakt.

De laatste keer dat iemand terugkeerde naar het ambt van premier na het verliezen van het leiderschap van hun partij was 140 jaar geleden toen William Gladstone terugkeerde om de liberalen te leiden, hoewel sommige partijleiders twee stints als premier hebben gehad, waaronder Sir Winston Churchill en Harold Wilson.

BEKIJK OOK
WK-demonstrant stormt veld binnen met regenboogvlag en draagt T-shirt met de tekst 'Save Ukraine' en 'Respect for Iranian Women'

De laatste maanden van Johnsons ambtstermijn werden achtervolgd door beschuldigingen dat hij de ministeriële regels had overtreden door niet de waarheid te vertellen over Covid-lockdown-busting-feesten in Downing Street.