fbpx

Zorgwekkend: babyjongens worden vaker geboren met kleinere en minder zware teelballetjes

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het is een zorgwekkende verandering die de laatste tientallen jaren merkbaar is.

Steeds vaker komt het voor dat babyjongetjes met significant kleinere en minder zware teelballetjes ter wereld komen.

Dit heeft gevolgen voor de prestaties van deze jongens op latere leeftijd en kan ook een negatieve impact hebben op de uiteindelijke afmeting van hun geslachtsdeel evenals hun vruchtbaarheid.

Het is ook al wetenschappelijk bewezen dat mannen steeds minder vruchtbaar worden.

Dat zegt de populaire Amerikaanse arts Dr. Rand McClain. Hij is een specialist op onder meer het gebied van hormoontherapieën.

De dokter uit Santa Monica, Californië, die voornamelijk topatleten begeleiding geeft legt uit dat kleinere teelballen op latere leeftijd mogelijk de oorzaak kunnen zijn van een mindere productie van het mannelijk hormoon testosteron.

Hij vermoedt dat het kleiner en lichter worden van de babyballetjes veroorzaakt wordt door onder meer blootstelling van de ouders aan endocrine disrupting chemicals (EDC’s).

BEKIJK OOK
Man wil ondanks relatiebreuk nog steeds bepalen waar zijn ex- vriendin naar toe mag gaan

KWALITEIT MENSELIJK SPERMA GAAT ACHTERUIT

Ook de Europese topexpert Jonathan Clarke en adviseur van Constantin vertelt vanuit Amsterdam aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat de kwaliteit van het menselijke sperma volgens wetenschappelijke onderzoekingen steeds verder achteruit gaat.

Verscheidene andere experts waarschuwen dat veel mannen over ruim 25 jaar nauwelijks in staat zullen zijn om vrouwen te bevruchten.

De Amerikaanse epidemioloog professor Shanna Swan die bekend staat om haar baanbrekende studies naar milieu-invloeden op de menselijke ontwikkeling, publiceerde een boek genaamd Countdown.

Ze waarschuwt in het boek dat het aantal zaadcellen dat mannen produceren voor het jaar 2050 significant lager zal zijn door toedoen van milieuverontreinigende stoffen.

Zo laag, dat een merendeel mannen alleen via kunstmatige voortplantingstechnologieën vrouwen zal kunnen bezwangeren.

Klik hier voor adviezen om het contact met EDC’s te reduceren.