fbpx
Zorgvuldige voortzetting repatriatievluchten

GFC NIEUWS- De Surinaamse regering stelt alles in het werk om burgers die door internationale COVID-19 maatregelen in het buitenland zijn gestrand, huiswaarts te brengen.

Voor vandaag, 2 april, staat een SLM-vlucht vanuit Miami met ongeveer 100 passagiers op schema. Dit deelde Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationale COVID-19 Management Team (NCMT) mee tijdens de reguliere persconferentie.

De repatriatieprocedure zal op bepaalde fronten worden aangescherpt, waardoor het terugbrengen van ingezetenen een vlotter verloop kan hebben. Naast de online (her)registratie op de COVID-19 website moeten repatrianten ook een quarantaine contract tekenen met de overheid.

Met de ondertekening van het document gaan ze akkoord om na aankomst in Suriname in quarantaine te gaan. “We doen een beroep op de mensen om zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt”, benadrukte de Kolonel.

Op elke vlucht zijn er artsen aan boord en worden passagiers medisch gescreend. Op 31 maart jongstlede zijn 82 ingezetenen teruggekeerd uit Brazilië. Allemaal zijn in overheidsquarantaine geplaatst.

Er is volgende week meer informatie over repatriatievluchten uit Nederland. Het betreft een grote groep personen die zal afreizen uit een land met een hoog aantal besmettingen.

Om de gezondheid van deze groep personen en de burgers in het land te garanderen, moeten eerst alle nodige voorzieningen voor een veilige opvang orde zijn. Zodra dit het geval is, wordt bekendgemaakt wanneer de in Nederland gestrande personen terug naar huis kunnen komen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…