Zorgvuldige voortzetting repatriatievluchten

GFC NIEUWS- De Surinaamse regering stelt alles in het werk om burgers die door internationale COVID-19 maatregelen in het buitenland zijn gestrand, huiswaarts te brengen.
Voor vandaag, 2 april, staat een SLM-vlucht vanuit Miami met ongeveer 100 passagiers op schema. Dit deelde Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationale COVID-19 Management Team (NCMT) mee tijdens de reguliere persconferentie.
De repatriatieprocedure zal op bepaalde fronten worden aangescherpt, waardoor het terugbrengen van ingezetenen een vlotter verloop kan hebben. Naast de online (her)registratie op de COVID-19 website moeten repatrianten ook een quarantaine contract tekenen met de overheid.
Met de ondertekening van het document gaan ze akkoord om na aankomst in Suriname in quarantaine te gaan. “We doen een beroep op de mensen om zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt”, benadrukte de Kolonel.
Op elke vlucht zijn er artsen aan boord en worden passagiers medisch gescreend. Op 31 maart jongstlede zijn 82 ingezetenen teruggekeerd uit Brazilië. Allemaal zijn in overheidsquarantaine geplaatst.
Er is volgende week meer informatie over repatriatievluchten uit Nederland. Het betreft een grote groep personen die zal afreizen uit een land met een hoog aantal besmettingen.
Om de gezondheid van deze groep personen en de burgers in het land te garanderen, moeten eerst alle nodige voorzieningen voor een veilige opvang orde zijn. Zodra dit het geval is, wordt bekendgemaakt wanneer de in Nederland gestrande personen terug naar huis kunnen komen.

Overige berichten