"Zorginstellingen moeten maandag normaal open"

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat alle onder haar ressorterende diensten en instellingen alsook alle particuliere instellingen binnen de gezondheidssector op maandag 17 februari normaal open zijn en de diensten normaal dienen te worden aangeboden.
De diensten binnen Volksgezondheid mogen niet misbruikt worden voor enge belangen, waarbij als een consequentie daarvan patiëntenzorg en de volksgezondheid in het algemeen in gevaar komen, waarschuwt het ministerie in een persbericht.
“Rust en stabiliteit is essentieel binnen deze sector. Destabilisatie en onrust veroorzaken zal niet slechts enkele groepen treffen maar zal haar invloed hebben op de totale samenleving, dus ook op u en de uwen.”
Het ministerie doet een beroep op eenieder die werkzaam is in de hiernavolgende instellingen/ instituten om onverkort de diensten te blijven aanbieden aan patiënten en eenieder die daarvoor aanklopt.
De instellingen zijn: Het Staatsziekenfonds, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ‘s Lands Hospitaal, het PCS, het RKZ, het Diakonessenhuis, het Marwina Ziekenhuis, het Mungra Medisch Centrum, het Wanica Ziekenhuis, het BOG, de RGD, JTV, de Medische Zending en Covab.