fbpx

Zonnebloemolie, sojaolie en maisolie geven grotere kans op migraine en pijnklachten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– Het consumeren van te veel zonnebloemolie, maisolie en sojaolie kan bijdragen aan meer pijnklachten en migraineaanvallen.

Deze veelgebruikte goedkopere oliesoorten zijn erg rijk aan Omega- 6 vetzuren (linolzuur) die bij overconsumptie kunnen zorgen voor een disbalans, en daarmee het triggeren van laaggradige ontstekingen (low grade inflammation).

Laaggradige ontstekingen worden niet opgemerkt, maar zijn wel stille slopers van de gezondheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Een topexpert op het gebied van voeding in relatie tot de gezondheid en afslanken die verbonden is aan Constantin vertelt aan GFC Nieuws dat het veel verstandiger is om te kiezen voor een voedingspatroon op basis van minder van deze oliën en juist meer vette vis, die bevat Omega – 3 vetzuren, in combinatie met koudgeperste olijfolie die veel minder linolzuur bevat.

“De verhouding tussen Omega- 6 en Omega- 3 moet gunstig zijn, wat bij veel personen helaas niet het geval is”.

“Omega- 3 vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect”.

“Wij zien op termijn enorm veel positieve resultaten wanneer wij de juiste voeding voorschrijven aan personen met migraine, overgewicht, huidklachten en pijnklachten en artritis als we de balans tussen deze vetzuren in de juiste richting krijgen”.

“Het gaat om een goede ratio tussen deze essentiële vetzuren”, legt de Constantin topexpert uit.

“Migrainepatiënten hebben met speciale aanpassingen van de voeding significant minder aanvallen en ook de intensiteit neemt sterk af. Hetzelfde is van toepassing bij artritis en tal van andersoortige lichamelijke klachten”.

BEKIJK OOK
Vrouw met nare lichaamsgeur bezorgt collega's misselijkheid en hoofdpijn

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen lopen zeer groot gevaar wanneer ze omgaan met gewiekste vrouwen

De topdeskundige wijst erop dat behalve het beter in balans brengen van de verhouding tussen de noodzakelijke soorten vetzuren, het ook enorm belangrijk is om de inname van geraffineerde koolhydraten te verminderen.

“Ook geraffineerde koolhydraten moeten zo veel als mogelijk beperkt worden aangezien deze geen goede uitwerking hebben op het lichaam. Deze zorgen ook voor een toename van het aantal AGE’s, Advanced Glycation End Products evenals inflammation”.

De topexpert van Constantin vertelt tot slot dat deze AGE’s sterk in verband staan met veel soorten welvaartsziekten.

Ook wetenschappers verbonden aan de universiteit van North Carolina (VS) en  the National Institute on Aging (NIA) (VS) die veel onderzoek doen naar pijnklachten, migraine en welvaartsziekten zijn dezelfde mening toegedaan.

Ze zijn van oordeel dat het terugbrengen van het gebruik van Omega – 6 vetzuren die vooral in zonnebloemolie, sojaolie, maisolie, margarine, halvarine en braadvetten zijn te vinden, migraineklachten kan reduceren.

De Amerikaanse experts adviseren ook de intake van vette vis te vergroten en die van deze oliën te  reduceren.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER