fbpx

Zonnebloemolie en sojaolie niet geschikt voor menselijke consumptie, waarschuwt Joe Rogan

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Één van de meest invloedrijke personen in de Verenigde Staten van Amerika, Joe Rogan, waarschuwt openlijk voor het gebruik van onder anderen sojaolie en zonnebloemolie.

Joe Rogan legt uit dat deze oliesoorten helemaal niet geschikt zijn voor menselijke consumptie en kunnen zorgen voor talrijke ernstige gezondheidsklachten en ziekten.

Dat zegt hij op basis van informatie die hij persoonlijk heeft gekregen van ‘s werelds beste topexperts op het gebied van voeding in relatie tot de gezondheid.

“Deze oliesoorten zijn in eerste instantie gemaakt voor het smeren van machines en zouden nooit door mensen geconsumeerd mogen worden”.

joe rogan instagram | GFC Nieuws

Joe Rogan. Foto: Instagram

“Veel personen geloven nog steeds dat zonnebloemolie, sojaolie en druivenpitolie gezond zijn. Maar het is de grootste rotzooi die er is. Het is afval dat veel schade aanricht en een ieder moet het nu weten”, zegt Rogan.

“Gebruik liever olijfolie of avocadoolie”, aldus de zeer populaire influencer die erom bekend staat geen blad voor de mond te nemen.

TOPEXPERT JONATHAN CLARKE EENS MET ROGAN

BEKIJK OOK
Vrouwen die hun vriend dumpen hebben dat al maanden geleden besloten, beweert Casanova

De Europese top verjongingsexpert Jonathan Clarke zegt vanuit Den Haag, Nederland, aan de gezondheidsredactie van GFC Nieuws dat hij het helemaal eens is met Rogan.

“Ik vertel het al jaren aan een ieder die dat aan mij vraagt. Deze oliesoorten zijn erg ongezond! Verschillende wetenschappelijke onderzoekingen hebben dat onomstotelijk bewezen”.

“Er worden chemische methoden gebruikt om de olie te persen, bleken, verhitten en de geur en smaak helemaal te veranderen.

“Daarbij worden bijvoorbeeld ook petroleum en diverse soorten chemische zuren gebruikt om het spul te ontwaxen”, legt Jonathan Clarke uit aan GFC.

De chemische behandeling van de zonnebloemolie heeft volgens hem bovendien een negatieve invloed op de structuur, wat resulteert in een te sterke toename van omega-6 vetzuren en andere chemische stoffen die erin achterblijven.

“Ik sta volledig achter de uitspraken van Rogan”, aldus Jonathan Clarke.

De topexpert adviseert net als Rogan om liever extra vergine olijfolie te gebruiken.

BEKIJK OOK: Sojaolie en zonnebloemolie brengen je eerder naar je graf, zeggen topexperts