fbpx
Zondagcolumn: Waterkant affaire

Aan de NV Cactus is toestemming gegeven aan de Waterkant een winkelcentrum, parkeergarage etc. neer te zetten. Dat is afwijkend van eerdere bestemmingen in de begrotingen. Er is geen haalbaarheidsstudie overlegd.

De NV Cactus zou slechts SRD 5000 aan maatschappelijk kapitaal hebben, waarvan slechts SRD 1000 zou zijn gestort. Minister Relyveld (NDP) wekte in de Nationale Assemblee de indruk dat de Dienst Monumentenzorg geen bezwaar zou hebben. Dat bleek pertinent onwaar.

In een verklaring zei een verbaasde Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES), de beheerder van de Unesco Werelderfgoedsite, als monumentenzorg organisatie nooit te zijn gekend.

SGES is tegen de bestemming omdat het een bedreiging is van de ‘outstanding universal value’van de Werelderfgoedsite. De oppositie vermoedt vriendjespolitiek. In dat verband was het niet handig van Relyveld de Bosje brug als positief eerder voorbeeld van investeren te noemen.

Ballast Nedam had immers, om de order te krijgen, miljoenen euro’s aan smeergelden aan topfiguren van het regime (Bouterse-) Wijdenbosch betaald. President Bouterse weigert de zaak te laten onderzoeken. Corruptie lijkt een belangrijk thema te worden bij de komende verkiezingen.

Driekwart van de Surinamers vindt de overheid corrupt. Door de cultuur van straffeloosheid wordt corruptie nooit onderzocht, laat staan bestraft. De ‘kruistocht tegen corruptie’ is een grote leugen gebleken.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)