fbpx

Zoektocht naar informatie Hindostaanse voorouders in Lalla Rookh Museum

Bezoekers van het Lalla Rookh Museum kunnen informatie opzoeken over hun Hindostaanse voorouders tijdens de thema-avond op vrijdag 16 september van 18.00 – 20.00 uur. De toegang is vrij.

Het Lalla Rookh Museum heeft maandelijks een thema – avond met speciale activiteit voor de bezoekers. Vorige maand augustus werd de docu-drama ‘Tetary, over verzet, moed en strijd’ vertoond.

Op vrijdag 16 september kan men terecht voor hulp bij de zoektocht naar informatie over Hindostaanse voorouders. Via familienamen en/of contractnummers kan men gegevens opzoeken in de database Hindostaanse contractarbeiders, die in boekvorm en online kan worden geraadpleegd in het museum.

Via Googlemaps kan men hierna het dorp traceren waar de voorouders vandaan kwamen. Een handleiding en bronnenlijst voor het zoeken naar informatie over de voorouders is ook beschikbaar.

Museummedewerkers zullen aanwezig zijn om de bezoekers te informeren en begeleiden bij de zoektocht. Voor algemene informatie kan men de tentoonstelling bezichtigen. Met grote tekstborden, voorwerpen van vroeger, historische foto’s en informatie op digitale schermen wordt het verhaal van de Hindostaanse contractarbeiders en hun nazaten verteld.

Het doel van de NSHI is het ontplooien en ondersteunen van op gezonde gemeenschapsontwikkeling gerichte activiteiten, geïnspireerd door de levende waarden en normen van de Hindostaanse cultuur als een integrerend bestanddeel van de Surinaamse samenleving, zulks in nauwe verbondenheid met andere culturen.

Het Lalla Rookh Museum is een initiatief van de NSHI om op de eerste plaats invulling te geven aan de behoefte binnen de Hindostaanse gemeenschap voor een eigen museum waar de geschiedenis van deze bevolkingsgroep een plaats krijgt. Het werd geopend op het Lalla Rookh Complex op 5 juni 2016 en bevindt zich in Gebouw 2 van het Complex aan de Lalla Rookhweg 54 te Paramaribo.(GFC)

Overige berichten