fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Zoektocht naar grote economische goudvoorraad

GFC NIEUWS- Het is Consolidated Resources Suriname gelukt om na 2 jaar van voorbereiding en focussen, een duurzaam partnerschap te sluiten met de buitenlandse investeerder Guggenheim Resources LTD.
Het doel van de samenwerking is om zo snel mogelijk een grote economische goudvoorraad te vinden, zodat er een mijn kan worden gebouwd die uiteindelijk Suriname en haar inwoners ten goede zal komen.
Guggenheim Resources heeft daar gefaseerd 10 miljoen US dollar voor uitgetrokken in de komende 5 jaar, afhankelijk van hoe de Covid-pandemie zich ontwikkelt.
Consolidated Resources Suriname richt zich in de goudsector op exploratie, het vinden van voorkomens. De afgelopen 2 jaar is er een intensief due dilligence proces aan vooraf gegaan om tot de internationale samenwerking te geraken.
Guggenheim Resources opereert wereldwijd in verschillende landen.
Guggenheim Resources topman Glenn Parson: “ Onze keus is gevallen voor Consolidated Resources Suriname, omdat onze wereldwijde ervaring ons heeft geleerd dat het belangrijk is om lokale partners te hebben die aan onze hoge maatstaven voldoen en die op één lijn zitten om –samen- veel meer succes te behalen. Lokale kennis en kunde is essentieel. Dat is de reden dat we met het bedrijf onder leiding van Dimitri Lemmer in zee zijn gegaan om ervoor te zorgen dat we een bijdrage leveren aan de Surinaamse economie, de ontwikkeling van lokale gemeenschappen en het bieden van een podium aan bekwame en talentvolle lokale afgestudeerden.”
Guggenheim Resources zal vanaf nu tot aan de komende 5 jaren tussen de 2 en 10 miljoen US dollar investeren in de zoektocht naar goudvoorkomens. Deze joint venture zal geleid worden via een Surinaamse entiteit waar het directieteam bestaat uit: Glen Parsons (Australië), Dimitri Lemmer (Suriname) en Thomas McNeil (USA).
Dit is het tweede internationale partnerschap van Consolidated Resources Suriname, als junior exploration company. Eerder werd in juli 2020, een joint venture overeenkomst gesloten met het beursgenoteerde Reunion Gold.

OOK INTERESSANT
Susan Bansropansingh nieuwe RvT-voorzitter Centrum voor Innovatie en Productiviteit