fbpx

Zoektocht naar BVSS/AVD- info periode 1964 – 2018

De jaarlijkse BVSS-Fernandes-MC Donald’s Avondvierdaagse (AVD)
staat voor de deur.

Voor de 55ste keer zullen dit jaar van 24 tot 27 april, vier dagen lang, jong en oud, man en vrouw, sportief en feestend door de straten van Paramaribo trekken.

Al langer dan een halve eeuw staat de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) in de paasvakantie garant voor de Surinaamse AVD, welke tegenwoordig officieel de naam draagt van BVSS-Fernandes-McDonald’s Surinaamse Avondvierdaagse.

In de afgelopen 55 jaar heeft de Surinaamse AVD verschillende hoogtepunten gekend, zoals het verkrijgen van de titel op het BVSS-Sportcentrum aan de Johannes Mungrastraat.

Het meest recente hoogtepunt is de realisatie van het wandel- en trimparcours op het BVSS-P.O.S. terrein, waarvoor in april 2014, bij het gouden jubileum van de Surinaamse AVD, een loterij werd gehouden om die mede te kunnen financieren. Dit in het kader van het stimuleren van een gezonde leefstijl om in een veilige omgeving frequenter te gaan bewegen, dan alleen tijdens de vier dagen.

BEKIJK OOK
Inbreker aangehouden door politie Livorno

De Surinaamse traditie is dat bij een rondgetal er flink op los wordt gefeest. In plaats van geld uit te geven aan feesten heeft het bestuur van de BVSS, onder leiding van Purcy Olivieira, gemeend om elk jubileumjaar een duurzaam karakter te geven.

Bij 55 jaar Surinaamse AVD wil de BVSS een jubileumboek uitgeven, waarin de geschiedenis, de ontwikkeling en de markante momenten gedurende de afgelopen 55 jaar worden vastgelegd.

De BVSS is sedert vorig jaar bezig informatie te verzamelen omtrent de Surinaamse AVD betreffende de periode 1964 – 2018. Middels deze doet zij een beroep op de gemeenschap om foto’s, informatie over oud bestuursleden, wandelaars/ groepen en of ander bruikbaar materiaal ter leen te stellen.

“Ons verzoek is of u deze bijzondere informatie kan afgeven tot eind april aan het secretariaat van de BVSS aan de Oranjelaan 1, zodat deze ook kan worden opgenomen in het Jubileumboek”, aldus Olivieira.