fbpx

Zo kom je van dat trillerige gevoel af na te veel koffie

Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel, waardoor je je wakkerder en alerter zult voelen. Het zorgt er daarnaast ook voor dat er adrenaline wordt losgelaten in je bloedstroom, waardoor je hartslag de hoogte in wordt gejaagd. Wie echter meer van het goedje drinkt dan goed is zal al snel de neveneffecten voelen. Denk: hyper-alertheid en een angstig gevoel. Misschien sta je er zelfs wel van te trillen op je benen. Het is dan ook geen wonder dat er iets bestaat als een overdosis cafeïne.

Het slechte nieuws is dat het tot negen en een half uur kan duren voor het cafeïneniveau in je bloed gehalveerd wordt. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om de bijwerkingen tegen te gaan. Eerst en vooral kan je beginnen met voldoende water te drinken. Water zorgt er voor dat je lichaam de cafeïne makkelijker weer kan afvoeren. Ook in beweging blijven kan daarbij helpen.

BEKIJK OOK
Lijk met handen en voeten vastgebonden aangetroffen in loods

Voeding rijk aan kalium en magnesium eten kan ook zinvol zijn. Cafeïne drinken zorgt er namelijk voor dat het niveau van kalium en magnesium in je bloed zakt, waardoor je gaat trillen. Door het terug aan te vullen ga je dat neveneffect tegen.