fbpx

Zijn overleden mensen in lijkenhuizen Suriname veilig voor verkrachters?

INGEZONDEN– Zijn overleden mensen die opgebaard liggen in de lijkenhuizen in Suriname wel veilig voor verkrachters?

Ik heb kortgeleden in het nieuws op GFC gelezen dat er een man van pas 20 jaar oud is opgepakt door de politie omdat hij meerdere oudere vrouwen die waren overleden en opgebaard lagen in het mortuarium, op schandalige wijze had verkracht.

Hoewel dit in het buitenland is gebeurd, betekent het niet automatisch dat zulke vreselijke misdaden niet in Suriname mogelijk zijn. Wij kunnen helaas niets uitsluiten. Er lopen namelijk in alle landen, ook hier, genoeg mensen rond met een zeer zieke geest en bizarre bedoelingen.

Het is zeer te hopen dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van onze mortuaria, rekening houden met alle mogelijke absurde scenario’s. Het zou verstandig zijn indien er desnoods camerasystemen worden geïnstalleerd in alle lijkenhuizen. Het zal waarschijnlijk een preventieve werking hebben.

BEKIJK OOK  Dikke mensen moeten harder werken dan slanke

Het beste is toch om dit soort zaken te voorkomen. De pijn en het verdriet bij nabestaanden na het overlijden van hun dierbaren is al erg genoeg. Laat een zieke geest daar alsjeblieft geen schepje bovenop doen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Kans om te overlijden door COVID-19 miljoenen keren groter dan door vaccineren