fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Zijn e-sigaretten veilig? Vrees voor beroerte en chemicaliën

GFC NIEUWS- Meer dan drie miljoen Britten ‘vapen’ ( e-sigaret roken) en er wordt gezegd dat ze 95% veiliger zijn dan roken, omdat ze geen chemicaliën bevatten die kanker veroorzaken.

Maar e-sigaretten worden in de VS gelinkt aan 100 gevallen van longziekten.

De universiteit in Pennsylvania heeft deze week een studie gepubliceerd waarin staat dat al bij een trekje of paf van een vape ( e-sigaret) er gevaar bestaat voor een beroerte.

Expert Martin McKee, Professor van de ‘European Public Health’ en de ‘London School of Hygiene and Tropical Medicine’, is bezorgd.

Hij zegt: “Ik accepteer helemaal dat ze veiliger zijn dan de traditionele sigaretten, maar ze zijn niet 95% veiliger. Een groot aantal problemen wordt met ze geassocieerd.”

Hij gelooft dat chemicaliën die aanwezig zijn in de vloeistof de grootste zorg is. honderden smaken zijn beschikbaar, van blueberry, mint tot knoflook en hot dog.

OOK INTERESSANT
Twee vrouwen op JAP Luchthaven gepakt met cocaïne

Hij zegt verder: “De effecten op het cardiovasculair systeem zijn duidelijk, maar onduidelijk is het wat het probleem precies veroorzaakt.”

“Sommige problemen worden zeker veroorzaakt door e-sigaretten, maar het is niet duidelijk welk deel dat wordt geïnhaleerd het probleem veroorzaakt.”

“Smaken zijn eigenlijk voedseladditieven. Als je eet, gaan die eerst naar je darmen. We zijn gewend om gewend om ‘giftige dingen’ in te nemen, we kunnen daarmee omgaan, omdat bloed van het darmkanaal eerst naar de lever gaat. Maar als je die giftige dingen inhaleert door je longen, kan het gif niet in de lever verwijderd worden.”

Sophia Lowes, van het Kanker Onderzoekscentrum zegt: “E-sigaretten bevatten nicotine, die verslavend is, maar ze bevatten geen tabak. Het is een cocktail van vele verschillende chemicaliën door het verbranden van tabak die DNA beschadigt en kanker kan veroorzaken.”