fbpx

Zij mocht haar lichaamshaar niet scheren, zegt man die zijn vriendin mishandelt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het loopt volgens het KIVC volledig uit de hand met het gedrag van een ruim aantal heren dat waarschijnlijk een erg laag zelfbeeld en ziekelijke jaloeziegevoelens heeft.

Dagelijks komen er klachten binnen van mannen die hun gevoelens niet onder controle hebben en zich schuldig maken aan fysiek en verbaal geweld tegen vrouwen.

Een maatschappelijk werkster verbonden aan het VrouwenCollectief vertelt aan GFC Lifestyle over een recent mishandelingsgeval waarbij een 31- jarige vrouw klappen in haar gezicht kreeg toegediend van haar levenspartner.

“Deze iets oudere man heeft zijn vriendin met wie hij samenwoont in Paramaribo mishandeld omdat zij haar okselhaar en ander lichaamshaar van hem niet mocht scheren”.

“Volgens zijn zeggen had hij die afspraak met haar gemaakt. Dat ze door haar handeling kaal is in haar oksels en tussen haar benen is voor hem nu reden om aan te nemen dat ze is vreemdgegaan met een andere heer”.

Het KIVC heeft het slachtoffer geadviseerd om de liefdesrelatie terstond te verbreken. Zij heeft echter aangegeven dat niet te kunnen doen omdat zij te veel van de mishandelaar houdt en bovendien geen andere plek heeft om te wonen.

Het VrouwenCollectief is van mening dat het slaan van vrouwen onaanvaardbaar is. Problemen dienen via dialoog te worden opgelost. Samenwonen met een bruut die geweld toepast is volgens het Collectief een absolute ‘no go’.

Foto ter illustratie.