fbpx

Zienderogen helpt Boven-Suriname aan brillen

De Nederlandse Stichting Zienderogen heeft van april tot begin mei een project in Boven-Suriname uitgevoerd. Dit project is één van de vele missies die over de hele wereld wordt uitgevoerd. Het team van Zienderogen, bestaande uit optometristen en andere helpers hebben in diverse dorpen zowel jongeren als ouderen geholpen aan een oogmeting en indien nodig een op maat gemaakte bril.

Niet eenieder die een bril nodig heeft, kon direct voorzien worden van één. Van een deel van de mensen die een bril nodig had, zijn er oogmetingen opgenomen, monturen zijn gepast en deze worden opgestuurd naar Nederland waar er een bril op maat voor ze gemaakt zal worden. Na ruim 4 weken worden de brillen verstuurd naar Suriname en overhandigd aan de eigenaren.

Naast de oogmetingen in het binnenland, heeft het team zich ook sterk gemaakt om oogmetingen in de stad te doen bij het commissariaat van Sipaliwini. Hier heeft het team oogmetingen gedaan bij ruim 500 mensen. Hetzelfde systeem zoals in het binnenland is ook de stad toegepast met betrekking tot het verstrekken van de op maat gemaakte gezondheidsbrillen.

BEKIJK OOK
Populaire multi-instrumentalist, vocalist en componist Hendrik Mentokarijo tot hoger leven geroepen

De oogmetingen zijn gedaan op scholen in het binnenland, maar voor zij die moeilijk naar die plek konden, is het team huis aan huis gegaan om zowel oog- en bloeddrukmetingen te doen.

In de dorpen zijn er ook bloeddrukmetingen gedaan bij de bewoners. Meer dan de bloeddrukmetingen kon het team deze keer niet doen. Ze willen er wel voor zorgen dat de RGD posten in het binnenland voorzien worden van nieuwe bloeddrukmeters.

Het team van Zienderogen vertrekt vandaag uit Suriname.