Ziekenhuizen kampen met ernstig zuurstoftekort

GFC NIEUWSREDACTIE- De ziekenhuizen in Suriname kampen met een ernstig tekort aan zuurstof.

Starnieuws meldt dat wordt gekeken welke patiënten wel en welke geen zuurstof moeten krijgen. Samen met de ziekenhuizen werkt het ministerie van Volksgezondheid aan een oplossing.

Het tekort ontstond nadat op 15 mei het schip Tropic Tide dat zuurstof moest aanleveren uit Suriname moest vertrekken na een aanvaring bij de scheepswerf van de Surinaamse Dok- en Scheepsbouwmaatschappij.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers willen geen gratis voedselpakketten! Regering moet respect voor ons tonen en stoppen met beledigen

Er was een vaarverbod opgelegd aan het schip door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).

Conform de Havenwet heeft de MAS de Tropic Tide toestemming gegeven om op 18 mei uit Suriname te vertrekken. Dit, nadat er door de verzekeraar van de veroorzaker zekerheid is gegeven om de schade te dekken.

Het schip is niet meer teruggekomen naar Suriname en zijn hierdoor twee ladingen zuurstof uit Trinidad & Tobago niet geleverd.

Er zijn gesprekken gevoerd met de fabrikant over de levering. Daarnaast is ook hulp gevraagd aan Frans-Guyana. Zondagavond wordt zuurstof aangeleverd uit het buurland. Komende week moet de situatie opgelost zijn.

Overige berichten