fbpx
Ziekenhuizen dreigen ten onder te gaan: VMS maandag ook op de been

GFC NIEUWS- De ziekenhuizen dreigen ten onder te gaan.

Dat liet de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zaterdag weten op een persconferentie. Er is sprake van een noodsituatie: financiële injecties vanuit de overheid blijven uit.

Ontevreden leden van de VMS zullen deelnemen aan de protestactie van maandag 17 februari.
Het bestuur is van mening dat elke stakeholder binnen de gezondheidszorg ook zou moeten participeren.

De VMS is zeer bezorgd over de huidige situatie in de gezondheidszorg. Enkele problemen zijn: het tekort aan medicijnen en slecht onderhoud van apparatuur.

De organisatie wijst er verder op dat er geen vervangingsinvesteringen worden gedaan, vanwege de financiële problemen.

De situatie is zó erg, dat 50 operaties op dagbasis niet uitgevoerd zullen worden, vanwege verouderde apparatuur.

Het SZF weigert de overeengekomen nieuwe tarieven te betalen aan de medici. De handelingen van de zorgverzekeraar, het SZF, roepen ernstige vraagtekens op bij de VMS.

Ondanks ernstige tekortkomingen en wanbetalingen, bedeelt het zichzelf zorgtaken toe zoals het openen van apotheken, de aankoop van grote gebouwen zoals Libi Makandra en de introductie van een elektronisch patiëntendossier ter waarde van 14 miljoen euro.

De VMS vraagt zich af waarom zulke uitgaven gedaan worden, terwijl het SZF niet aan de financiële verplichtingen voldoet.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.