fbpx
“Ziekenhuiszorg andere patiënten ernstig in gedrang als Covid-19-gevallen blijven stijgen”

GFC NIEUWS- Suriname is de afgelopen weken opgeschrikt door een forse stijging van het aantal personen dat positief getest is op Covid-19.

“Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuiszorg voor andere patiënten ernstig in het gedrang komen”, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Ook de stijging van het aantal sterfgevallen zorgt voor onrust en vrees. De forse stijging van het aantal positieve gevallen komt mede doordat er veel meer mensen getest worden, zegt het ministerie.

Wekelijks werden er tot 1 maand geleden beneden de 1000 mensen getest; dit is thans opgevoerd tot rond de 2000 testen in de afgelopen week. Ongeveer een derde van de geteste personen is positief voor Covid-19. Deze mensen worden afhankelijk van hun klachten in isolatie geplaatst of opgenomen in het ziekenhuis.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol met Covid-19-patiënten. Ook het mortuarium van Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol.

Covid-19-patiënten, die ziekenhuiszorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis..

“Wij kunnen deze desastreuze ontwikkeling alleen tegengaan als land, als de handhaving op de maatregelen (niet samenscholen, geen feesten, geen huwelijken, geen dede oso’s, sluiting van clubs, bars, dancings etc.) strak ter hand wordt genomen door de politie”.

“Burgers van Suriname, speel niet met uw gezondheid en dat van anderen. Houdt u zich aan de maatregelen: draag een mond-neus bedekking, vooral als u ruimten betreedt, houdt 1.5 meter afstand, ga niet onnodig de straat op behalve voor werk, onderwijs of noodzakelijke boodschappen. Bezoek geen samenscholingen en vooral geen party’s, huwelijken of andere illegale bijeenkomsten. Burgers, uw gedrag bepaalt of het aantal besmettingen verder stijgt of gaat dalen.”

“Verander uw gedrag NU, naar een Covid-19 veilig gedrag,” aldus het ministerie.

Overzicht van testen, positieve testen, actieve gevallen, sterfgevallen en genezen patiënten

– Totaal aantal COVID-19 testen t/m 16 augustus 2020
11451

-Totaal aantal positieve testen t/m 16 augustus 2020
3016

-Aantal actieve gevallen per 16 augustus 2020
933

-Aantal sterfgevallen t/m 16 augustus 2020
47

-Aantal patiënten genezen t/m 16 augustus 2020
2036

-Aantal ziekenhuisopnamen
116

Foto-onderschrift: Totaal aantal Covid-19-testen in 2020 per week

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.