Ziekenhuisseries doneren hun mondmaskers aan echte dokters

GFC NIEUWS- De teams van verschillende Amerikaanse ziekenhuisseries hebben hun steun aangeboden aan hun ‘collega’s’ in echte ziekenhuizen.
De shows schenken de mondmaskers die ze gebruiken tijdens de opnames aan de dokters en verplegers die ze echt nodig hebben.
‘The Resident’, een serie op de zender Fox, geeft al de mondmaskers, handschoenen en schorten van de productie weg aan het Grady Memorial Hospital in de stad Atlanta. Dr. Karen Law, die daar werkt als reumatoloog, bedankte het team al via Instagram. Zij vertelt hoe ze de dag ervoor nog had aangekaart dat er een tekort aan maskers dreigde en dat een magische levering niet voor meteen was. “Maar, er arriveerde toch een magische zending in de vorm van dit heel genereus gebaar.”
Andere shows volgen het voorbeeld van ‘The Resident’. ‘The Good Doctor’ plant om al haar medisch materiaal aan de zorgverleners in Vancouver te schenken en ‘Station 19’, een spin-off van ‘Grey’s Anatomy’, heeft een deel van haar mondmaskers al weggegeven aan de brandweer van de stad Ontario.

Overige berichten