fbpx
Ziekenhuisbacterie oorzaak toename sterfgevallen Neonatale Intensive Care Unit AZP

Begin dit jaar werd in een kort tijdsbestek een toename geconstateerd van het aantal sterfgevallen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Er werd onmiddellijk een diepgaand onderzoek ingesteld door het team van het Academic Pediatric Center Suriname (APCS), de afdeling infectiepreventie, het microbiologisch laboratorium, de apotheek en de infectiologen, waaruit bleek dat een groot deel van de overleden pasgeborenen te maken heeft gehad met een infectie door een weinig voorkomende ziekenhuisbacterie.

Dat laat het ziekenhuis maandagavond weten.

Aangezien het gaat om een heel kwetsbare groep van pasgeborenen, zal de infectie met deze ziekenhuisbacterie hebben bijgedragen aan verslechtering van hun conditie.

Bij alle pasgeborenen die nog op de afdeling waren zijn er extra voorzorgsmaatregelen getroffen. De behandelprotocollen en procedures zijn geëvalueerd en waar nodig aangescherpt. De opnames vanuit andere ziekenhuizen zijn beperkt geworden.

“Wij benadrukken dat pasgeborenen in nood die NICU-behoevend zijn en niet elders opgevangen kunnen worden, wel opgevangen zullen worden. Er is hiervoor als noodmaatregel een aparte unit ingericht”, zegt het ziekenhuis.

Het AZP doet er alles aan om binnen enkele dagen de dienstverlening op de NICU te normaliseren.

De overige afdelingen van het Academic Pediatric Centrum Suriname (de Pediatric Intensive Care Unit (PICU), de Medium Care voor babies, de algemene kinderafdeling en de infectie-afdeling) functioneren normaal.

De NICU is een afdeling die in 2015 is uitgebreid en gemoderniseerd vanwege de behoefte om pasgeborenen die te vroeg zijn geboren (vanaf 27 weken zwangerschapsduur) en/of beademd moeten worden, een betere overlevingskans te bieden.

Deze afdeling is een zeer specialistische afdeling waarbij pasgeborenen met een hoog risico op overlijden worden behandeld. Het gebouw, de medische apparatuur en de opleiding van specialistische verpleegkundigen zijn toen gefinancierd door de Staatsolie Foundation en de overheid.

Een team van kinderartsen waaronder een kinderarts met aandachtsgebied neonatalogie en een kinderintensivist, arts-assistenten kindergeneeskunde en speciaal getrainde verpleegkundigen biedt dagelijks zorg aan deze fragiele groep van pasgeborenen die o.a. uit de overige ziekenhuizen in Suriname verwezen worden voor intensieve specialistische zorg.

De afdeling beschikt over behandelprotocollen en procedures die de zorg in goede banen moeten leiden.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…