fbpx
Ziekenhuisapparatuur en medicijnen ter waarde van US$ 130.000 overhandigd aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO) heeft in samenwerking met een in de VS gevestigde NGO, Direct Relief, USD $130.000 aan ziekenhuisapparatuur, medicijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid.

De geste wordt gedaan vanwege de aanhoudende toename van Covid-19-gevallen in het land.

In overeenstemming met het Nationale COVID-reactieplan probeert het ministerie van Volksgezondheid alle binnenkomende leveringen van voorraden te stroomlijnen in overeenstemming met duidelijke regels en richtlijnen om de veiligheid van zijn mensen te waarborgen.

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zal het ministerie ondersteunen bij het effectief beheren en distribueren van deze en toekomstige voorzieningen aan alle gezondheidsinstellingen in overeenstemming met de Nationale COVID-19-behoeftenlijst.

PAHO zal technische ondersteuning op dit gebied blijven bieden om het nationale logistieke managementinformatiesysteem en regelgevingskaders voor essentiële geneesmiddelen in het land te versterken.

Tijdens een donatieceremonie die plaatsvond op 13 augustus 2020 op het BGVS-hoofdkantoor, overhandigde Karen Lewis-Bell de gift aan minister Ramadhin. Dit gebeurde in aanwezigheid overige vertegenwoordigers van het ministerie, PAHO Suriname en BGVS-personeel. De schenking omvat ademhalingsmaskers, veiligheidsbrillen, jassen, zuurstofconcentrators, gelaatsschermen, pulse oxymeters en essentiële medicijnen.

De minister van Volksgezondheid bedankte de PAHO voor haar bijdragen, door middel van donaties, in de strijd tegen COVID-19 in Suriname. Hij memoreerde ook de technische ondersteuning die aan alle werkgroepen wordtd verleend om de aanpak te verhogen.

Lewis-Bell bedankte de bewindsman voor det voortdurende samenwerking en benadrukte ook de samenwerking van PAHO met de partners in de gezondheidssector om alle aspecten van de aanpak te verbeteren, waaronder toezicht, casemanagement, risicocommunicatie en het onderhoud van onder andere essentiële gezondheidsdiensten.

Dr. Bell gaf aan dat PAHO Suriname tot op heden het ministerie van Volksgezondheid en zijn partners heeft voorzien van meer dan $ 480.000 aan goederen voor Covid-19-beheer en dat er meer donaties binnenkomen, waaronder zuurstofconcentrators en aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen.

Ze sprak haar dank uit voor de directe betrokkenheid van PAHO bij alle aspecten van de respons en hoopt dat de donaties van PAHO eerstelijnswerkers in staat zullen stellen hun taken veilig uit te voeren.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…