fbpx

‘Ziek spel!”: ouders van vermoorde kinderen woedend om moordgame

“Meer dan krankzinnig, ziek.” De ouders van studenten die zijn vermoord tijdens schietpartijen op scholen zijn laaiend over een nieuwe videogame.

In het spel ‘Active Shooter’ kunnen spelers de rol krijgen van schoolschutter die klaslokalen doorzoekt naar mogelijke slachtoffers.

   

Active Shooter – de simulatie. “Kies je rol, bereid je voor en vecht of vernietig! Wees de good guy of de slechterik. De keuze is aan jou!”

 

De speler kan ook de rol aannemen van lid van een politie-eenheid die de moordenaar moet uitschakelen. Het spel houdt bij hoeveel studenten en agenten worden gedood.

Een scene in het spel lijkt heel erg op een incident tijdens de schietpartij op de Columbine High School in 1999, toen de schutter een handgranaat gooide in een leslokaal. Bij die aanslag werden 15 leerlingen vermoord.

Ouders van slachtoffers vinden dat de producent van het spel een grens heeft overschreden. De makers liggen daar niet wakker van.

“Neem dit alstublieft niet serieus. Dit is alleen bedoeld als simulatie en niets anders. Als je iemand of mensen om je heen pijn wilt doen, zoek dan hulp bij lokale psychiaters of bel 911 (of wat van toepassing is). Dank je”, schrijven zij op hun website