fbpx
Zeven positief besmette werknemers bij Rosebel Goldmines

GFC NIEUWS- Het aantal positief besmette Covid-19 gevallen bij Iamgold/Rosebel Gold Mines is gestegen naar 7.

Volgens informatie waarop Radio 10 zich baseert zijn 31 andere werknemers in overheids-quarantaine geplaatst en 6 in zelf-quarantaine gegaan.

Het personeel heeft het werk neergelegd, omdat onder andere de Covid-19 maatregelen niet volledig worden nageleefd. De Bond heeft intussen de hulp ingeroepen van de Bemiddelingsraad.

De Bond eist volledige naleving van de Covid-19 maatregelen, terwijl de directie stelt zich wel degelijk hieraan te houden. Het bestuur vindt dat de praktijk anders uitwijst. Zo zouden de verschillende ruimten nog steeds niet zijn schoongemaakt.

De werknemers eisen ook een ander rooster, waarbij er sprake is van 14 werkdagen en 14 vrije dagen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…