fbpx

“Zeven Even is onding; vergelijking met Bakana Tori onterecht”

NDP-fractieleider Andre Misiekaba is blij dat het radioprogramma ‘Zeven Even’ uit de ether is gehaald. Misiekaba noemde in het parlement dit programma een ‘ónding’ en ordinair geklets. Veel mensen voelen zich diep beledigd door deze radioproductie en hebben dit ook aangekaart. De politieke tegenstanders hebben volgens hem geprobeerd hiermee te scoren wat hen niet is gelukt.

Het besluit van de minister van OWT&C, Jerry Miranda, om het programma uit de ether te halen juicht Misiekaba toe, die toevoegde dat het programma al drie jaren geleden stopgezet moest worden. De oppositie probeert naar zijn zeggen Bakana Torie van Clifton ” Limbo” Limburg erbij te halen als rechtvaardiging van het onding dat ‘Zeven Even’ heet.

De fractieleider stelde dat Limbo behalve de oppositie ook de coalitie, indien nodig, flink onder vuur neemt in zijn radioprogramma. Misiekaba liet weten dat Limbo ook scherp kan zijn en soms op de lijn loopt. Waar dat nodig mocht blijken, biedt deze presentator zijn verontschuldiging aan.

‘Zeven Even’ kan in de optiek van Misiekaba nooit met Limbo vergeleken worden. De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid zijn gebonden aan verantwoordelijkheden die krachtens de wet voortvloeien en zijn absoluut geen vrijbrief voor het beledigen, zaaien van haat en discrimineren, vindt de fractieleider.

Terwijl er vanuit de oppositie kritiek is op de regering over wat genoemd wordt het muilkorven van de persvrijheid wees Misiekaba op de periode toen het NF waar grote delen van de oppositie deel van uitmaakten aan de macht was en ook inbreuk heeft gepleegd op mediaproducties:

OOK INTERESSANT
Newmont Suriname ondersteunt renovatie Multifunctioneel Centrum te Snesiekondre

– Suriname Vandaag met Nita Ramcharan is toen door de NF regering gestopt. Toen was het wel goed!

– Suriname Vandaag met Giwani Zeggen is toen door NF gestopt. Toen was het wel goed!

– Discussie over SAP live vanuit Torarica op ATV is toen door NF gestopt. Toen was het wel goed!

– Programma ‘te gast bij Gerold’ op SRS is toen door NF gestopt. Toen was het wel goed!

– Avros is door de NPS regering Pengel uit de lucht gehaald (dit is iets langer terug gebeurd). Toen was het ook goed!”, aldus de NF-fractieleider die aangaf, dat de mediaraad spoedig moet komen zodat orde op zaken kan worden gesteld.

President Desiré Bouterse ging na aandringen van de VHP-fractie kort in op de kwestie.”Misschien ware het goed om een paar bandjes af te draaien, maar dan zou het in comité-generaal moeten”, zei het staatshoofd doelende op de ernst van de zaak. Hij zegt dat de minister van OWT&C correct heeft gehandeld door het station aan te schrijven en te wijzen op wat niet door de beugel kan.(GFC)