fbpx

Zeven Chinese veldarbeiders doodgeschoten in VS – minder dan 48 uur na de schietpartij op Chinees nieuwjaar

GFC NIEUWSREDACTIE- Zeven Chinese landarbeiders zijn doodgeschoten in de San Francisco Bay area in de VS.

De 67-jarige verdachte Zhao Chunli werd kort daarna gearresteerd.

De schietpartijen vonden plaats op twee verschillende locaties in Half Moon Bay, met vier schoten op een boerderij van Concord Farms en drie op Mountain Mushroom Farms twee mijl verderop.

ABC7 News bevestigde dat de verdachte, die in Pescadero woonde, tientallen jaren had gewerkt op een van de champignonkwekerijen waar de schietpartij plaatsvond, en alle slachtoffers waren collega’s.

De moorden komen minder dan 48 uur nadat de 72-jarige Huu Can Tran 11 mensen doodschoot die Lunar New Year vierden in Monterey Park, in de buurt van Los Angeles.
Het kantoor van de sheriff bevestigde dat ze de verdachte in hechtenis hebben. ‘Er is op dit moment geen voortdurende bedreiging voor de gemeenschap’, zeiden ze in een tweet even voor 17.00 uur. Zhao zou alleen hebben gehandeld.

Half Moon Bay is een kleine gemeenschap van 12.000 mensen op het schiereiland van de Bay Area. De stad ligt minder dan 30 mijl buiten San Francisco.

Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, tweette: ‘Tijdens de ziekenhuisvergadering met slachtoffers van een massale schietpartij wordt ik weggetrokken om te worden geïnformeerd over een andere schietpartij. Dit keer in Half Moon Bay.

BEKIJK OOK
14 agenten gedood door Haïtiaanse rebellen

Marc Berman, een congreslid wiens district Half Moon Bay omvat, tweette: ‘Twee uur geleden vergezelde ik mijn collega’s op de trappen van het Capitool voor een wake voor de slachtoffers van de schietpartij in Monterey Park.
‘Voordat we zelfs maar de kans hebben gehad om hen te rouwen, is er weer een massale schietpartij – dit keer in Half Moon Bay. In mijn wijk.’

Hij voegde eraan toe: “We MOETEN meer doen om de epidemie van wapengeweld in onze gemeenschappen en in heel Amerika aan te pakken.

‘Hoeveel levens zullen vandaag nog zinloos worden ingekort? Morgen? Dit jaar?’

Jackie Spier, een congreslid dat tot begin dit jaar Half Moon Bay vertegenwoordigde, eiste dat er meer zou worden gedaan om wapengeweld aan te pakken.

‘Een massale schietpartij heeft nu mijn geliefde gemeenschap van Half Moon Bay getroffen, een van de laatste plaatsen waar je zo’n afschuwelijke daad zou verwachten. We vieren er pompoenfeesten en vakantieparades. ‘Wanneer heeft het Congres het lef om echt iets te DOEN aan wapengeweld?’