fbpx

Zeven aangehouden wegens drugshandel en witwassen

GFC NIEUWS- De politie heeft donderdag zeven personen aangehouden die worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn in de leeftijd tussen 29 en 55 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen, ruim 80.000 euro en drie auto’s in beslag.

De aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam en Hoofddorp, meldt de Nederlandse politie.

De zaak kwam aan het licht nadat agenten drie personen in Amsterdam(NL) controleerden. Het trio viel op toen zij zich verdacht gedroegen rond een parkeerplaats. Na een controle bleek dat de mannen een groot geldbedrag en een blok hasj bij zich hadden.

Ook had één van de voertuigen een verborgen ruimte. Nader onderzoek bracht rechercheurs bij een bedrijfspand aan in Hoofddorp waar zij direct een vreemde geur roken. Een vermoeden van gevaarlijke stoffen leidde tot de inzet van niet alleen politie, maar ook van specialisten van de brandweer.

Vanwege de chemicaliën is bij drugslabs altijd risico op gevaarlijke stoffen, gassen, brand en explosie. Uiteindelijk troffen agenten en brandweerlieden allerlei voor een drugslab benodigde apparatuur in de loods aan, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte

In de loods zaten vier verdachten die ook zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de herkomst van het geld en de exacte betrokkenheid van de alle verdachten. Van de zeven aangehouden personen zijn er inmiddels zes door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, de zevende verdachte is geschorst.

Onwel

Na de melding kwam een hondengeleider aan bij het pand. Er waren meerdere personen in het pand en deze probeerden te vluchten. De hondengeleider is met haar diensthond naar binnen gegaan om de personen aan te houden. Binnen werden zij beiden onwel door chemische dampen en raakten kort buiten bewustzijn.

De collega is vervoerd naar het ziekenhuis en daar onderzocht. Inmiddels is zij weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed. De hond is onderzocht door een dierenarts en ook met hem gaat het goed.