fbpx
Zeuren jullie stommelingen nu niet over paniek zaaien, er is een ernstige noodsituatie!

GFC NIEUWS – “Zeuren jullie stommelingen nu niet over paniek zaaien! Er is nu sprake van een ernstige noodsituatie! Doe niet zo dom, zo stom om steeds het woord paniek zaaien in de mond te nemen! Geleuter van jullie! Er is een ernstige noodsituatie! Veel mensen gaan vroegtijdig dood, meerdere zullen helaas snel volgen, anderen liggen op de IC en staan op de rand van overlijden”.

“Familieleden hebben slapeloze nachten en wachten in spanning af op wat er gaat gebeuren. Als de gemeenschap er nog niet van doordrongen is dat het coronavirus voor een ernstige destructie op deze wereld kan zorgen, wat nu al gaande is, dan hebben wij een groot probleem”, zei een epidemioloog zondag op zeer felle toon op de Amerikaanse radio.

De expert reageerde furieus tijdens een belprogramma op de radio toen een ignorante luisteraar artsen en de media verweet paniek te willen zaaien en de gevolgen die het coronavirus met zich meebrengt overdrijven.

Ook in Suriname zijn er nog personen die proberen de corona pandemie te bagatelliseren, ondanks het feit dat er dagelijks honderden onschuldige mensen naar hun laatste rustplaats worden gebracht, nadat ze kort daarvoor besmet waren geraakt met het coronavirus. De duizenden virusbesmettingen die dagelijks wereldwijd worden geregistreerd en de toenemende druk op de zorgverlening in veel landen lijkt bovendien helemaal aan hen voorbij te gaan. 

Ook het volledig lamleggen van vliegverbindingen, evenementen, het sluiten van landsgrenzen, scholen, horecagelegenheden, restaurants en kantoren in verschillende landen en de mogelijk fatale financiële gevolgen voor veel kleine en grote bedrijven lijken hen niet wakker te schudden. Ook deze personen nemen maar al te vaak het woord paniek zaaien in de mond, terwijl het volgens deskundigen gaat om harde feiten.

“Er kunnen in het ergste geval miljoenen mensen sterven door besmetting met het coronavirus”, zegt de director, ‘National Institute of Allergy and infectyous diseases’, van de Verenigde Staten van Amerika, Dr. Anthony Fauci , aan CNN Nieuws.  Fauci is de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het vlak van infectieziekten. Ook andere experts in Engeland, Italië, Japan en Canada bevestigen dat.

Fauci zegt aan verscheidene nieuwszenders dat ook hij zich stoort aan ignorante mensen die vinden dat er paniek wordt gezaaid. “Laten ze maar zeggen dat wij paniek zaaien. Als het maar goed tot ze doordringt dat het gaat om feiten! Als wij niet met z’n allen meewerken aan het oplossen van dit ernstig probleem, is het leed misschien niet te overzien. Dat zijn de harde feiten”, stelt de topexpert.

 

 

 

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…