Zeuren jullie stommelingen nu niet over paniek zaaien, er is een ernstige noodsituatie!

GFC NIEUWS – “Zeuren jullie stommelingen nu niet over paniek zaaien! Er is nu sprake van een ernstige noodsituatie! Doe niet zo dom, zo stom om steeds het woord paniek zaaien in de mond te nemen! Geleuter van jullie! Er is een ernstige noodsituatie! Veel mensen gaan vroegtijdig dood, meerdere zullen helaas snel volgen, anderen liggen op de IC en staan op de rand van overlijden”.

“Familieleden hebben slapeloze nachten en wachten in spanning af op wat er gaat gebeuren. Als de gemeenschap er nog niet van doordrongen is dat het coronavirus voor een ernstige destructie op deze wereld kan zorgen, wat nu al gaande is, dan hebben wij een groot probleem”, zei een epidemioloog zondag op zeer felle toon op de Amerikaanse radio.

De expert reageerde furieus tijdens een belprogramma op de radio toen een ignorante luisteraar artsen en de media verweet paniek te willen zaaien en de gevolgen die het coronavirus met zich meebrengt overdrijven.

Ook in Suriname zijn er nog personen die proberen de corona pandemie te bagatelliseren, ondanks het feit dat er dagelijks honderden onschuldige mensen naar hun laatste rustplaats worden gebracht, nadat ze kort daarvoor besmet waren geraakt met het coronavirus. De duizenden virusbesmettingen die dagelijks wereldwijd worden geregistreerd en de toenemende druk op de zorgverlening in veel landen lijkt bovendien helemaal aan hen voorbij te gaan. 

Ook het volledig lamleggen van vliegverbindingen, evenementen, het sluiten van landsgrenzen, scholen, horecagelegenheden, restaurants en kantoren in verschillende landen en de mogelijk fatale financiële gevolgen voor veel kleine en grote bedrijven lijken hen niet wakker te schudden. Ook deze personen nemen maar al te vaak het woord paniek zaaien in de mond, terwijl het volgens deskundigen gaat om harde feiten.

“Er kunnen in het ergste geval miljoenen mensen sterven door besmetting met het coronavirus”, zegt de director, ‘National Institute of Allergy and infectyous diseases’, van de Verenigde Staten van Amerika, Dr. Anthony Fauci , aan CNN Nieuws.  Fauci is de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het vlak van infectieziekten. Ook andere experts in Engeland, Italië, Japan en Canada bevestigen dat.

Fauci zegt aan verscheidene nieuwszenders dat ook hij zich stoort aan ignorante mensen die vinden dat er paniek wordt gezaaid. “Laten ze maar zeggen dat wij paniek zaaien. Als het maar goed tot ze doordringt dat het gaat om feiten! Als wij niet met z’n allen meewerken aan het oplossen van dit ernstig probleem, is het leed misschien niet te overzien. Dat zijn de harde feiten”, stelt de topexpert.