Zet je mobiel toch liever niet aan je oor, oordelen gezondheidsexperts

Mobiel vrouw

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Verschillende experts hebben het vermoeden dat de straling van mobiele telefoons kanker of andere ernstige gezondheidsklachten zouden kunnen veroorzaken wanneer het toestel aan het oor wordt gehouden.

Dat staat in contrast met het standpunt van de FDA.

De Amerikaanse gezondheidswaakhond zegt op basis van de evaluatie van momenteel beschikbare informatie, dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van mobiele telefoons schadelijk is voor de gezondheid.

De elektromagnetische straling of elektromagnetische golven van telefoons is erg zwak. Het heeft niet genoeg energie om DNA te beschadigen.

OOK INTERESSANT
Vrouw uit Paramaribo onder druk gezet om man te vertellen dat hij niet de vader is van haar dochter

Dat maakt het dus onwaarschijnlijk dat het ziekten kan veroorzaken.

Maar volgens de Mayo Clinic, een Amerikaans academisch medisch centrum zonder winstoogmerk dat bekend staat om objectieve informatie, is het mogelijke verband tussen mobiele telefoons en kanker controversieel.

Jarenlange onderzoeken naar de gevolgen van het gebruik van mobiele telefoons hebben volgens het medisch centrum tegenstrijdige resultaten opgeleverd.

“Momenteel is er geen consensus over de mate van kankerrisico – indien aanwezig – van het gebruik van mobiele telefoons’, aldus Mayo Clinic.

OOK INTERESSANT
Surinaamse 'good looking guy': ik ga nooit alleen naar huis na een avondje uit

Voorlopig weet niemand dus zeker of mobiele telefoons die tegen het oor worden gehouden kanker kunnen veroorzaken.

Het onafhankelijke Amerikaans Academisch medisch centrum adviseert het volgende.

Als u zich zorgen maakt over het mogelijke verband tussen mobiele telefoons en kanker, overweeg dan om uw gebruik van mobiele telefoons te beperken – of gebruik een luidspreker of handsfree apparaat waarbij de antenne van de mobiele telefoon, die zich meestal in de mobiele telefoon zelf bevindt, weg van uw hoofd wordt geplaatst.