fbpx

Zestiende editie Srefidensi Marathon voor de deur

GFC NIEUWS- De 16e editie van de Srefidensi Marathon staat voor de deur.

Deze langeafstandloop wordt gehouden op zaterdag 16 november en zal zich concentreren in Paramaribo Noord.

De eerder dit jaar door het ministerie van Defensie ingestelde commissie legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen.

De Srefidensi Marathon wordt al sedert 2003 in het kader van de onafhankelijkheidsviering georganiseerd door de Surinaamse defensieorganisatie.

1ste luitenant Winston Amelo zegt in de functie van Event Manager dat er ook dit keer, zowel Surinaamse als buitenlandse deelnemers zijn. Het totaalaantal deelnemers is vooralsnog niet vastgesteld, omdat de inschrijvingsperiode tot vrijdag 15 november loopt.

Voor de marathon, die gaat over een afstand van 42 kilometer en 195 meter, zijn er tot nog toe meer buitenlandse deelnemers. Bij de mannen is de nummer 2 van 2018, de Surinamer Gilberto Gittens ook van de partij evenals de nummer 2 en 3 bij de vrouwen, respectievelijk Irene Tijndal en Debbie France.

Voor de marathon hebben zich tot nu toe 17 mannen en 10 vrouwen opgegeven en bij de halve marathon waren er tot woensdag 13 november 101 inschrijvingen, waarvan Surinamers, Nederlanders, 1 Mexicaan en 1 Chinees.

BEKIJK OOK
NH installeert commissie ter bescherming van Surinaams belang bij Iamgold

De prijzenpot bedraagt totaal US$ 9000, die verdeeld zal worden over de vier categorieën, te weten: de marathon, halve marathon, Ekiden en de Relay. Het laatste is de halve marathon die in estafettevorm (vier personen per groep) wordt gelopen

De verwachting is dat Gittens het ook dit jaar goed doet. De hoop van Suriname is ook gevestigd op Guillermo Udenhout, die in 2015 de twaalfde editie van de marathon won. Hij heeft zich voor de komende editie voorbereid op Trinidad & Tobago.

Bij het Korps Politie Suriname (KPS) is ook alles in kannen en kruiken. De start en finish van de marathon zijn op het Onafhankelijkheidsplein.

Na de start gaan de lopers richting Noord, waarbij de route gaat over de Kleine Waterstraat-Cornelis Jongbawstraat-Anton Dragtenweg-Bonistraat-Basitostraat-Jozef Israëlstraat-Jacques Vermeerstraat-Ringweg (Keerpunt)-zelfde route terug.