fbpx

Zes ministers in quarantaine, president test negatief

GFC NIEUWS- Nadat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer positief testte op Covid-19 is meteen nagegaan met welke andere bewindslieden zij in nauw contact is geweest.
Zes ministers, die in de directe omgeving van de bewindsvrouw zijn geweest, zitten momenteel in thuisquarantaine. President Chandrikapersad Santokhi is negatief getest op COVID-19.
Vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook in nauw contact is geweest met Pokie, is niet getest maar vertoont vooralsnog geen symptomen, meldt CDS.
Donderdag wordt de testprocedure van personen met wie minister Pokie in nauw contact is geweest, afgesloten.
De mogelijkheid om digitaal de vergadering van de Raad van Ministers van woensdag te beleggen, wordt bekeken.
“De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en past ook dezelfde maatregelen toe, die voor de samenleving gelden. Hoewel het voor eenieder moeilijk is te wennen aan het nieuwe normaal, zal de regering in haar directe omgeving maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de Covid-19- protocollen, die door het ministerie van Volksgezondheid zijn ontwikkeld, te allen tijde worden nageleefd,” aldus CDS.
De regering doet wederom het beroep op de samenleving te letten op elkaar en de algemene maatregelen, als het dragen van een mond- en neusbedekking, handen regelmatig wassen en anderhalve meter afstand houden, altijd in acht te nemen.

BEKIJK OOK
164 projectvoorstellen komen in aanmerking voor SAMAP’s Matching Grant Facility