fbpx

Zes maanden celstraf voor man die zonder toestemming koek opat

GFC NIEUWS- Een man moet zes maanden brommen, nadat hij betrapt werd op het eten van een overgebleven stuk koek, terwijl hij maaltijden uitdeelde in een rehabilitatiecentrum.

Gregory Fields, 42, uit San Francisco (VS) deelde maaltijden uit in een centrum van het Leger des Heils als onderdeel van zijn behandelingsprogramma na een aanklacht van vandalisme als gevolg van drugsverslaving.

Hij moest het rehabilitatiecentrum verlaten, nadat hij het koekje zonder toestemming had opgegeten.

Zijn begeleider die geïnformeerd werd, zei aan Fields dat hij kon terugkeren naar het centrum, maar dat zou betekenen dat hij geheel opnieuw zou moeten beginnen, wat inhoudt een 30-dagen ‘black-out’ periode, een periode waar hij geen contact mocht hebben met familie en vrienden.

BEKIJK OOK
Peuter die vrijdag levenloos in vriezer werd aangetroffen was blind

Hij weigerde en ging naar huis, echter werd hij niet meer toegelaten tot de groepsgesprekken die geleid werden door het Departement van Openbare Gezondheidszorg.

Tijdens een hoorzitting afgelopen week weigerde hij nogmaals om terug te gaan naar het rehabilitatiecentrum en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

Zijn advocaat vindt het besluit van het Leger des Heils om een koek-incident en de beslissing van de rechter niet in verhouding en inhumaan.