fbpx

Zes doden en velen partieel blind na het drinken van zelfgebrouwen alcohol in Zuid-Afrika

GFC NIEUWS- Tijdens de landelijke lockdown die twee maanden duurde in Zuid-Afrika, zijn zes personen omgekomen en raakten velen partieel blind na het drinken van zelfgebrouwen alcohol.
Het verbod op de verkoop van alcohol in Zuid-Afrika is op 1 juni opgeheven.
Het verbod werd ingesteld om ziekenhuizen minder te belasten. Ziekenhuizen in het land kampen met veel slachtoffers van schot- en steekwonden en vaak is daarbij alcohol in het spel. Hetzelfde geldt voor verkeersslachtoffers. Ook hoopte de regering dat mensen nuchter meer afstand zouden bewaren.
Niet alleen de alcoholban werd opgeheven. Miljoenen mensen mogen weer aan het werk en het is weer toegestaan om de hele dag de straat op te gaan om te bewegen. Dat mocht tot nu toe enkel tussen zes en negen uur in de ochtend.
Restaurants en cafés zijn wel nog dicht. Ook sigaretten verkopen mag nog niet. De sigaret is in de ban gedaan om de longen van Zuid-Afrikanen te sparen, en omdat veel mensen sigaretten delen en daardoor het coronavirus makkelijk kunnen overdragen.
De maatregelen worden versoepeld, terwijl het aantal besmettingen in het land juist omhoog schiet. Per dag komen er ruim 1700 nieuwe besmettingen bij en ook het dodental stijgt nog. Tot nu toe zijn er ruim 33.000 besmettingen en 683 doden.

BEKIJK OOK
Voetganger dodelijk geraakt door autobus