fbpx
Zes doden en velen partieel blind na het drinken van zelfgebrouwen alcohol in Zuid-Afrika

GFC NIEUWS- Tijdens de landelijke lockdown die twee maanden duurde in Zuid-Afrika, zijn zes personen omgekomen en raakten velen partieel blind na het drinken van zelfgebrouwen alcohol.

Het verbod op de verkoop van alcohol in Zuid-Afrika is op 1 juni opgeheven.

Het verbod werd ingesteld om ziekenhuizen minder te belasten. Ziekenhuizen in het land kampen met veel slachtoffers van schot- en steekwonden en vaak is daarbij alcohol in het spel. Hetzelfde geldt voor verkeersslachtoffers. Ook hoopte de regering dat mensen nuchter meer afstand zouden bewaren.

Niet alleen de alcoholban werd opgeheven. Miljoenen mensen mogen weer aan het werk en het is weer toegestaan om de hele dag de straat op te gaan om te bewegen. Dat mocht tot nu toe enkel tussen zes en negen uur in de ochtend.
Restaurants en cafés zijn wel nog dicht. Ook sigaretten verkopen mag nog niet. De sigaret is in de ban gedaan om de longen van Zuid-Afrikanen te sparen, en omdat veel mensen sigaretten delen en daardoor het coronavirus makkelijk kunnen overdragen.

De maatregelen worden versoepeld, terwijl het aantal besmettingen in het land juist omhoog schiet. Per dag komen er ruim 1700 nieuwe besmettingen bij en ook het dodental stijgt nog. Tot nu toe zijn er ruim 33.000 besmettingen en 683 doden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…