fbpx

Zes aangehouden voor verkoop valse paspoorten voor US$ 27.000

De 36-jarige Faisel B. werd op maandag 30 oktober aangehouden na aanmelding met zijn advocaat op de afdeling Fraude. Hij wordt ervan verdacht zich in de afgelopen periode schuldig te hebben gemaakt aan de verkoop van valse paspoorten aan Chinezen. Dat meldt de politie in een bericht.

De verdachte is in beeld gebracht nadat op woensdag 18 oktober op de Johan Adolf Pengelluchthaven de 30-jarige Zhigiang S., Yougshu P. (54) en de 36-jarige Yanli Z. zijn aangehouden door leden van de Immigratiedienst van de Militaire Politie.

De vreemdelingen probeerden met valse Surinaamse paspoorten naar het buitenland af te reizen, maar zijn bij het inchecken door de mand gevallen. Zij werden overgedragen aan de afdeling Fraude die gelijk een onderzoek startte.

Het onderzoek leidde naar de 29-jarige Li Hong Z. en de 40-jarige Natashia S. die zijn opgespoord en aangehouden.

Faisel, die te horen kreeg dat de politie hem op het spoor was, meldde zich met zijn advocaat aan op het bureau. De vreemdelingen hebben tijdens verhoor verklaard de paspoorten voor USD. 27.000 te hebben gekocht.

De zes verdachten zijn allen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. De politie vermoedt dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

De politie doet een beroep op de samenleving, in het bijzonder vreemdelingen, om bij aanvragen van paspoorten, verblijfsvergunningen en andere documenten deze alleen via de officiële instanties te doen. “Onder geen enkele voorwaarde dient u zaken te doen met individuen die beweren dat zij tegen betaling de procedures van uw verzoek kunnen versnellen. U kunt namelijk opgelicht worden en loopt voorts ook het risico aangehouden te worden op verdenking van valsheid in geschriften of uitlokking hiervan”, aldus de politie.(GFC)

OOK INTERESSANT
Leerlingen Gijsbertusstraat brengen bezoek aan hydrocultuurplantenkassen van LVV