fbpx

Zelfs goyim snappen er niets van: ‘Joodse gasten, neem alsjeblieft een douche voor je gaat zwemmen’

De eigenaar van een hotel in Zwitserland moest zich in allerlei bochten wringen om te verzekeren dat zij er echt geen antisemitische ideeën op na houdt. Zij had op een bordje een “aparte” visie voor Joden laten blijken.

Aan onze Joodse gasten: neem alsjeblieft een douche voor je gaat zwemmen en hoewel [sic] na het zwemmen. Als je de regels overtreedt, zal ik gedwongen zijn het zwembad voor jou te sluut [sic]”, liet Ruth Thomann van het Apartmenthaus Paradies in Arosa de specifieke doelgroep weten.

Daar bleef het niet bij. Een andere bekendmaking liet weten: “Aan onze Joodse gasten: jullie mogen alleen tussen 10.00 en 11.00 en tussen 16.30 en 17.30 in de koelkast,” stond er. “Ik hoop dat jullie begrijpen dat ons team niet steeds weer lastiggevallen wenst te worden.”

Thoman zei dat zij haar redenen had voor de mededelingen. “Sommige van deze gasten gingen zwemmen met hun kleren aan, met T-shirts, en douchten niet.”

En de koelkasten in de hotelkeuken waren toegankelijk voor Joodse gasten die met koosjer voedsel reisden. De koelkasten op de hotelkamers waren daarvoor te klein.

Joodse gasten mochten daarom gebruik maken van de koelkasten in de hotelkeuken, maar het personeel moest niet steeds weer gestoord worden bij de eigen werkzaamheden door mensen die spullen uit de koeling wilden.

De bekendmakingen zijn vanwege de opschudding die zij veroorzaakten inmiddels verwijderd, maar dat gaat sommige bezoekers niet ver genoeg: “‘Zelfs de goyim kunnen niet begrijpen [waarom deze teksten hier zijn], zegt een gast die de eigenares hierop aansprak.

Overige berichten