fbpx

Zelfmoorden in Suriname voorkomen door stalen netten te plaatsen Wijdenboschbrug

GFC NIEUWS- Bezorgde burgers laten zondag aan GFC weten, een voorstel aan de nieuwe regering te willen doen. Er zouden stalen netten geplaatst kunnen worden op de Wijdenboschbrug om zo te helpen voorkomen dat suïcidale mensen van daaruit naar beneden springen .

“Via GFC Nieuws doen wij het verzoek aan de beleidsmakers om op de meest korte termijn materiaal aan te brengen aan de relingen van hoger gelegen gedeelten van de brug. Hierdoor wordt het haast onmogelijk gemaakt om op die hoogten de Surinamerivier in te springen”, is de uitleg.

Het materiaal moet zodanig geconstrueerd worden dat mensen niet met hun tenen en/of vingers/handen naar boven kunnen klimmen.

OOK INTERESSANT
Zorgwekkende behandelkloof van ruim 90% bij depressie en 81% bij problematisch alcohol

Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenafdeling van de  Internationale G. Hering Foundation, zegt aan GFC dat deze veiligheidsmethode ook veel in het buitenland wordt toegepast en veel leed en kosten kan voorkomen. Het werkt preventief bij vooral impulsieve zelfmoordpogingen.

“Bij hoge bouwwerken als bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs evenals bruggen en wolkenkrabbers in de VS waar veel toeristen komen, zijn er ook dergelijke veiligheidsconstructies met veel succes toegepast. Je kan er niet of heel moeilijk overheen klimmen”, aldus Jennifer Atmo.