fbpx
Zelfmoord is nooit een optie! Er zijn altijd oplossingen

GFC NIEUWS- Zelfmoord is nooit een optie, er komt altijd wel een oplossing. Veel personen die op het punt stonden zelfmoord te plegen zijn daarna zeer blij dat ze er vanaf hebben gezien. “Het beste advies dat ik kan geven is: doe het niet!”, zegt Carla die in 2018 zelfmoordgedachten had.

Volgens Carla (32) was ze ten einde raad toen ze verwikkeld was in extreem pijnlijke relatieproblemen. Ze zag het leven helemaal niet meer zitten en had al gekozen voor de dood.

“Maar gelukkig dacht ik op het laatste moment aan mijn dochtertje en moeder. De pijn die ik hen zou aandoen. Als ik nu terug denk aan die periode moet ik huilen. Het was gewoon heel erg dom van mij. Het was een impulsief besluit op basis van tijdelijke emoties toen”, legt ze uit.

Ze wil een ieder erop wijzen dat zelfmoord nooit een optie is.

“Ik denk nu bij mezelf dat ik toen echt gek ben geweest. Om uit het leven te stappen voor een man! Ik was goed gek! Nooit meer zal ik met die gedachte leven. Ik ben zeer blij dat ik het niet heb gedaan”.

Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenafdeling van de G. Hering Internationale Foundation, waar Carla begeleiding kreeg, adviseert een ieder met zelfmoordneigingen om hun problemen te bespreken met anderen.

“Bespreek direct je problemen met een vertrouwenspersoon, je huisarts, moeder, vader, vriendin, zus, broer of bij wie jij je prettig voelt. Zoek bij voorkeur zo snel mogelijk professionele hulp en blijf niet alleen met je gedachten spelen, deel die met anderen die je kan vertrouwen. Alleen kom je er niet altijd uit. Het is nooit een schande om hulp te zoeken. Er is vaak genoeg een oplossing voor de problemen”, stelt Atmo.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…