fbpx
Zeer smerige toestanden in Surinaamse restaurants

INGEZONDEN- Het eten in veel restaurants in ons land wordt op onhygiënische wijze klaargemaakt. Het zijn vooral de koks die de netheidsregels niet toepassen.

Ik woon zelf niet ver van een restaurant en kan vanuit mijn achterbalkon zonder belemmering in hun keuken kijken. En wat ik zie, is helemaal niet fraai.

Zonder al te veel in details te gaan kan ik een ieder garanderen dat het er heel smerig is. Ook de mannen die ik zie koken zijn beslist niet netjes. Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat ze naar het toilet buiten gaan, hun handen niet wassen en vervolgens rustig verder gaan koken. Ook spugen ze vaker op de grond. Over de ratten die er krioelen zal ik niet beginnen.

Dikwijls heb ik berichten gelezen waarbij restaurants worden gesloten omdat deze te smerig zijn. Ik geloof dat het probleem echter veel groter is en dat deze tijdelijke sluitingen niet voldoende werken.

Ik pleit ervoor dat restaurants die de netheidsregels aan hun laars lappen, permanent worden gesloten. Het gaat uiteindelijk om het beschermen van onze gemeenschap. Deze restauranthouders nemen een loopje met de gezondheid van hun klanten.

Waarschuwen en voor kortere periode sluiten helpen niet. Het is dweilen met de kraan open.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…