fbpx

Zeer smerige toestanden in Surinaamse restaurants

INGEZONDEN- Het eten in veel restaurants in ons land wordt op onhygiënische wijze klaargemaakt. Het zijn vooral de koks die de netheidsregels niet toepassen.

Ik woon zelf niet ver van een restaurant en kan vanuit mijn achterbalkon zonder belemmering in hun keuken kijken. En wat ik zie, is helemaal niet fraai.

Zonder al te veel in details te gaan kan ik een ieder garanderen dat het er heel smerig is. Ook de mannen die ik zie koken zijn beslist niet netjes. Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat ze naar het toilet buiten gaan, hun handen niet wassen en vervolgens rustig verder gaan koken. Ook spugen ze vaker op de grond. Over de ratten die er krioelen zal ik niet beginnen.

BEKIJK OOK
Nier Stichting Suriname reageert op recente transplantaties in AZP

Dikwijls heb ik berichten gelezen waarbij restaurants worden gesloten omdat deze te smerig zijn. Ik geloof dat het probleem echter veel groter is en dat deze tijdelijke sluitingen niet voldoende werken.

Ik pleit ervoor dat restaurants die de netheidsregels aan hun laars lappen, permanent worden gesloten. Het gaat uiteindelijk om het beschermen van onze gemeenschap. Deze restauranthouders nemen een loopje met de gezondheid van hun klanten.

Waarschuwen en voor kortere periode sluiten helpen niet. Het is dweilen met de kraan open.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.