fbpx

Zeer gevaarlijke sluipmoordenaars ook actief in Suriname

INGEZONDEN- Wekelijks komt een groot aantal mensen in Suriname eerder dan nodig te overlijden door toedoen van zeer gevaarlijke sluipmoordenaars.

Het is erg triest dat er maatregelen getroffen zouden kunnen worden die enigszins bescherming zouden kunnen bieden tegen deze vroegtijdige sterfgevallen. Maar helaas gebeurt dat niet, veelal door onwetendheid, luiheid of laksheid.

Voor velen die er een beetje verstand van hebben zijn deze ‘killers’ heel erg zichtbaar, maar voor de meesten van mijn landgenoten niet.

Als dagelijkse beoefenaar van de bokssport en krachtsport, tevens persoon die groot aanhanger is van gezonde voeding en drank, doet het zeer om te zien hoe velen in dit land zich kapot eten en drinken aan de grootste rotzooi die men haalt uit vooral de supermarkten.

De winkelwagens van consumenten zitten vol frisdranken, chips, ice cream, koekjes, snoep, cornflakes, gebak, bier, rum en nog allerhande doodziekmakende bewerkte voeding en drank.

Een deel van deze figuren is bovendien te lui om ten minste dagelijks een uurtje te lopen, laat staan dat ze regelmatig aan vechttraining of krachttraining doen.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Zij zijn zelfs te lui om iets verderop te parkeren en iets meer te lopen wanneer ze bij de winkels moeten zijn.

Bekijk ook: FINHUD gezichtsbehandeling die zorgt voor mooiere huid steeds populairder in Suriname

Het nuttigen van ongezonde voeding met veel geraffineerde koolhydraten in combinatie met te weinig beweging zijn gevaarlijke sluipmoordenaars en werken insulineresistentie eerder in de hand, net als roken, stress, slaapgebrek, de anticonceptiepil, een te laag testosterongehalte en een te snel werkende schildklier.

1 op de drie Amerikanen en de helft van de 60-plussers heeft insulineresistentie. In Suriname zullen de cijfers niet anders zijn.

Het gevaar is dat er in de meeste gevallen in de eerste fase geen opvallende symptomen waarneembaar zijn wanneer je resistent wordt tegen insuline.

De meest voorkomende uiteindelijke complicaties van insulineresistentie zijn kanker, diabetes, hoge bloedsuikerspiegels, hartaanvallen, hypertensie, beroertes, oogziekten, nierziekten, obesitas en de ziekte van Alzheimer.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud