fbpx
Zeer ernstig probleem in Suriname als koers Amerikaanse dollar verder omhoog gaat

GFC NIEUWS- Als de wisselkoers voor buitenlandse valuta op de zwarte markt verder omhoog gaat, hebben wij een ernstig probleem in Suriname.

Dat zeggen enkele Chinese handelaren woensdag aan GFC Nieuws. Volgens hen zou de huidige regering er echt alles aan moeten doen om de transactiekoers helemaal onder controle te krijgen.

Het koersvraagstuk zou nu een topprioriteit moeten zijn. Het is momenteel veel belangrijker dan de aanpak van de coronacrisis en er moeten desnoods onconventionele maatregelen worden doorgevoerd, stellen ze.

“Indien de wisselkoers verder stijgt zal dat desastreuze gevolgen hebben voor de toch al zwakke koopkracht van de gemiddelde burger. Hoe hoger de koers, hoe armer de gewone loontrekker wordt! Ook op de Surinaamse economie zal de muntontwaarding een verstrekkende negatieve impact hebben”.

“De koers moet zo snel mogelijk volledig in de hand worden gehouden anders is er zeker sprake van een ernstige crisis”, vinden de ondernemers.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.