fbpx
Zeer dodelijke schimmel bedreigt de wereld, situatie zorgelijk

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De uitbraak van een zeer dodelijke en besmettelijke schimmel vormt mogelijk een nieuwe bedreiging voor de wereldbevolking.

De schimmel candida auris is uitgebroken in ziekenhuizen en bejaardentehuizen in Hong Kong en is volgens gezondheidsexperts extreem gevaarlijk. De kans om te overlijden na het oplopen van de levensgevaarlijke schimmel, afhankelijk van de plek in het lichaam,  ligt tussen de 30 en 60 procent. 

De superschimmel is dus significant dodelijker in vergelijking met het coronavirus.

Het is onbekend hoeveel personen in Hong Kong zijn overleden. Er zijn al meer dan 130 mensen besmet geraakt die allen in isolatie zijn geplaatst.

De schimmel candida auris zorgt onder meer voor ernstige bloedvergiftigingen die moeilijk te behandelen zijn. Gezondheidsautoriteiten spreken van een zorgelijke situatie. Er wordt nu alles in het werk gesteld om de besmettingen beperkt en buiten de leefgemeenschappen te houden.

Een microbioloog zegt op de Amerikaanse radio dat het een ramp zou zijn indien de schimmel kans krijgt om zich verder in Hong Kong en andere landen te verspreiden. Alle infecties moeten volgens hem direct in de kiem worden gesmoord.

Klik ook op deze link voor meer details.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.