fbpx

In Suriname willen de onwetenden geen coronavaccin, maar ze zuipen, roken en eten zich wel kapot

INGEZONDEN- Het is erg frappant wat er zich momenteel afspeelt in de discussiewereld over het  coronavaccineren. Het is ergens gewoon belachelijk hoeveel mensen in Suriname zich schuldig maken aan dom kuddegedrag.

Alsof ze gewoon mee willen of moeten gaan met de stroom, anders horen ze er niet meer bij.

Ze hebben geen eigen mening, die is meestal al gevormd op sociale media door anderen die ze vaak niet eens in levende lijve hebben ontmoet. Er hoeft maar een malloot iets te plaatsen op het internet en men gelooft er heilig in. Hoe zwak kunnen mensen zijn?

Lees maar op verschillende fora hoeveel opmerkingen zijn geplaatst die totaal nergens op slaan en gebaseerd zijn op onwetendheid, aannames, nieuws dat verkracht is en/of volstrekt verkeerde interpretaties.

Tegenwoordig zijn er zelfs mensen op het internet actief die niet eens kunnen aanwijzen waar de lever of het hart van de mens is, maar zich wel mengen in deze felle discussie en pretenderen alles beter te weten.

Meer nog dan deskundigen, knappe koppen met tientalen jaren ervaring op het medische veld.

Zo ook twee echtparen bij mij in de straat die van toeters nog bellen weten, maar op het internet hebben gelezen dat ze zich niet moeten laten vaccineren. Dat zou niet goed voor ze zijn, want “iemand” heeft dat geschreven.

Maar deze zelfde mensen zuipen hun lever wel kapot door zich dagelijks vol te gooien met sterke drank. En dat ze dag in en dag uit roken, een heleboel zoetigheid drinken en eten en al jarenlang niet sporten of anders gezond bewegen deert ze niet.

Sommigen eten en drinken zo verkeerd, drinken zelfs gezoete frisdranken alsof het water is, eten gebakjes alsof het komkommer is en bewegen zo weinig dat hun buik zo “groot is als van Paramaribo naar Washington”.

BEKIJK OOK
Om de zoveelste prijsverhoging te voorkomen: overheid zal bus- en boothouders voorlopig blijven subsidiëren

Maar een vaccin willen ze niet, want het is nu een hot topic op sociale media, waarop wordt beweert dat het niet gezond is. Dus, de zwakkelingen moeten net als een heleboel kuddedieren ook netjes volgen zonder hun eigen verstand te gebruiken.

Absurder, minderwaardiger, lamlendiger en hypocrieter kun je het niet bedenken.

Ik hoop dat de zogenaamde influencers die op sociale media zo fel ageren tegen het vaccineren er nu dan ook werk van gaan maken om te strijden tegen het alcoholgebruik, roken, drugsgebruik, het volvreten met allerhande rommeleten en het verzuimen te sporten of dagelijks bewegen.

Ik kan u garanderen dat het zuipen van alcohol, het roken, stilzitten/niet sporten of bewegen en uw buik volvreten en drinken met zoete rommel, een dikke buik, wel duizenden keer meer gezondheidsgevaar voor u oplevert in vergelijking met een onschuldig prikje dat integendeel nu al een heleboel levens redt en nog miljoenen zal redden.

Ik heb tijdens mijn trainingsperiode bij de luchtmacht in de VS altijd geleerd om mijn eigen mening te vormen op basis van feitenverificatie, goede en vooral onafhankelijke research en het uiteindelijk laten prevaleren van het gezond verstand.

Laat u alstublieft niet meeslepen door imitatie experts op het net die steeds verkeerde conclusies trekken. U hoeft net als ik geen kuddedier te zijn!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: In Suriname wil men het niet hebben maar in Nederland wordt ervoor ‘gevochten’