Zakenman boos op ouders die hem zonder zijn toestemming verwekten

Redactie GFC Nieuws — Raphael Samuel, een zakenman uit Mumbai (India), beschrijft zichzelf als een ‘antinatalist’: een aanhanger van de filosofische stroming die zegt dat het moreel verkeerd is dat mensen zich voortplanten. Hij neemt het zijn ouders dan ook zeer kwalijk dat zij hem verwekten zonder vooraf zijn toestemming te vragen.

Donderdag legde hij, verscholen achter een donkere bril en een valse baard, op YouTube uit waarom hij zijn ouders voor het gerecht sleept. In zijn betoog wordt niet helemaal duidelijk hoe zijn ouders de prenatale permissie hadden moeten regelen.

“Ik wil dat iedereen in India en de rest van de wereld één ding goed begrijpt: zij zijn zonder toestemming geboren,” zegt hij.

Zonder toestemming

“Ik wil dat ze begrijpen dat ze hun ouders niets verschuldigd zijn. Ik wil ook dat ze weten dat als we zonder onze toestemming worden geboren, we ons hele leven moeten worden onderhouden, dat we moeten worden betaald om te leven,” is zijn betoog.

Hij is vast van plan zijn ouders voor het gerecht te dagen, maar het lukt tot nu toe niet een advocaat te vinden die zijn zaak wil bepleiten.

Dat zou misschien kunnen liggen aan collegiaal ontzag voor zijn ouders: die zijn beide advocaat.

Samuel staat niet alleen. Het antinatalisme is een heuse beweging “die voortgebracht wordt door mensen die geven om het leven op de planeet Aarde,” laat de  Beweging ter Vrijwillig Uitsterven van de Mensheid (Voluntary Human Extinction Movement, VHEMT) weten.

“De Beweging biedt een bemoedigend alternatief ten aanzien van de verharde uitbuiting en grootschalige vernietiging van de Aardes [sic] ecologie,” legt zij uit, en stelt dat “het hoopgevende alternatief voor de uitsterving van miljoenen dier- en plantsoorten is de vrijwillige uitsterving van één diersoort: Homo sapiens… ons.”

Overige berichten