fbpx

Zaailand Internaat heeft behoefte aan sport en recreatie

De minister van Sport en Jeugdzaken, Joan Dogojo, heeft een bezoek gebracht aan het Zaailand Jongens Internaat. Tijdens het bezoek is de behoefte van het internaat door middel van interactieve sessies door de pupillen kenbaar gemaakt aan de minister.

Zaailand biedt opvang aan jongens voornamelijk uit het binnenland die in de stad studeren. Momenteel wonen er 25 jongens in het internaat. Minister Dogojo is tijdens haar bezoek interactief met de pupillen van het internaat bezig geweest. De nadruk werd gelegd op het nemen van je eigen verantwoordelijkheden om te kunnen groeien tot goede leiders in de maatschappij. De verantwoordelijkheden zullen niet alleen ten bate moeten zijn voor jezelf, maar moeten ook de omgeving ten goede komen. Bij de interactieve sessie heeft de minister ook haar eigen succesverhaal met de jongens gedeeld. Waar je vandaan komt bepaald niet waar je naartoe gaat.

De jongens hebben de gelegenheid gehad vragen te stellen aan de minister en hebben bij de vragenronde hun behoefte aan de minister duidelijk kenbaar gemaakt. Sportmateriaal, schoolbenodigdheden, een televisie en recreatiespelletjes behoren tot enkele van de zaken die de jongens nodig hebben.

BEKIJK OOK
VPSI vraagt aandacht voor erbarmelijke toestanden in bejaardentehuizen en opvanginstellingen voor mensen met een beperking en jongeren

Ook is er gevraagd dat het sportveld optimaal onderhouden wordt. Het internaat beschikt over een basketbal- en voetbalveld en een zaal maar zij ontberen materiaal om effectief gebruik te kunnen maken van de sportfaciliteiten.

De pupillen en de leiding van het internaat, waren onder de indruk van het bezoek van de minister. Conchita Simons, directeur van het Zaailand internaat werd door de minister gecomplimenteerd voor het goede werk dat zij doet.

De minister heeft aangegeven zich te zullen inzetten om in de behoefte van de jongens te voorzien. Gezien het aanbieden van sport en recreatiemogelijkheden voor eenieder deel is van de visie van het ministerie, zal gekeken worden om structureel hulp te bieden aan het internaat.(GFC)