fbpx

YouTube ‘Fire Challenge’: Timiyah (12) vecht voor haar leven na zelfverbranding

Een meisje van 12 vecht in Detroit voor haar leven nadat bijna de helft van haar lichaam verbrandde bij een uit de hand gelopen YouTube-uitdaging.

Timiyah Landers zag op YouTube de ‘Fire Challenge’: in de jacht naar likes op sociale media, smeren mensen zich in met een brandbare vloeistof en steken zichzelf in brand. De actie moet worden gefilmd en op sociale media worden geplaatst.

Veel kinderen zijn na 2012, toen zij YouTuber 1BlazinEagle1 nadeden, ernstig verminkt. Het kanaal van “Blazin”, een jonge Brit, zit vol met domme, zinloze challenges en stunts die soms door kinderen worden nagedaan.

Brand

Brandi Owens, de moeder van Timiyah, deed een dutje nadat zij pannenkoekjes voor haar dochter en haar vriendinnen had gemaakt.

BEKIJK OOK
Suriname en Nederland ondertekenen overeenkomst schuldherschikking Paris Club

Zij hoorde opeens een harde geluid: “Ze rent mijn gang in terwijl zij in brand staat. Van haar knieën tot haar haar, in brand,” vertelde de moeder. Haar verloofde zette haar dochter snel in de badkuip en begon haar te besproeien met water.

“Haar haar stond in brand. Hij begon met haar haar en begon haar nat te spuiten, maar het vuur ging hoger en hoger en ik probeer haar kleren eraf te halen,” zei ze.

De vriendinnen gaven tegen haar toe dat zij bezig geweest waren met de YouTube-rage. Enkele jaren terug werd een moeder gearresteerd omdat zij de poging van haar zoon om zichzelf in brand te steken, had gefilmd.