YouTube censureert 14-jarige vanwege haar protest tegen ‘moralistische kruistochten’: ‘Laat je niet het zwijgen opleggen’

Redactie GFC Nieuws — Journalist Joseph Bernstein van Buzzfeed en een horde Twitter-liberalen hebben een kruistocht ingezet tegen een politiek incorrecte 14-jarige YouTuber, omdat haar politieke standpunten hen niet beviel. YouTube reageerde met een blokkade van het platform voor de tiener.

De middelbare scholier die zich op YouTube bedient van de naam ‘Soph’, werd door Bernstein omschreven als “de nieuwste uiterst rechtse, smerige, bloedstollende ster op YouTube”.

“De leidinggevenden van de site dragen als enige de schuld,” zei Bernstein. Hij kapittelde het platform voor “het bewust negeren van toxische inhoud als groeistrategie”.

Ironisch genoeg is de video die door Bernstein werd bestreden een polemiek tegen de massa die zich op het internet specialiseert in morele verontwaardiging.

Gehuld in een chador preekt Soph 20 minuten lang tegen het soort moralistische kruistochten waardoor bijvoorbeeld Alex Jones van InfoWars vorig jaar van het internet werd verbannen. Dat spreekverbod werd door Buzzfeed toegejuicht.

“Deze mensen zijn vampiers van angst en hysterie. Dus als je op je standpunt blijft staan en weigert om aan hun eisen te voldoen, zullen ze steeds bozer worden,” zegt Soph, en zij besluit met: “Sta nooit toe dat je het zwijgen wordt opgelegd.”

 

Overige berichten