fbpx
Facebook Pagelike Widget

Yerry Khoesial van Mega Front gaat met toolbox verkiezingen in

De kandidaat in Paramaribo op plek nummer 3 van het Mega Front, Yerry Khoesial , zegt dat hij de campagne ingaat met een toolbox voor Surinamers.

“Wat wij nodig hebben in Suriname zijn richtlijnen om de basisvoorwaarden voor een leefbaar Suriname te scheppen. Niet door beloftes te doen tijdens een campagne maar door beleid kant en klaar te hebben om te kunnen presteren met je samenleving”.

Binnen het Megafront is de tool die men hanteert in de campagne het begrip samenwerken met de gemeenschap. Immers zij zetten ons daar vertolkt Khoesial de partijvisie over de norm binnen het campagne voeren.

Zijn toolbox bestaat uit de aanpak van vriendjespolitiek, werkbaar klimaat scheppen voor startende ondernemers en de bejaardenzorg.

Het beteugelen van de vriendjespolitiek met wet en recht

“Vriendjespolitiek is een situatie waarin je een voordeel niet geeft aan iemand die het verdient, maar aan iemand die je leuker of belangrijker vindt. Dit fenomeen heeft jaren de samenleving als Surinaamse politiek overheerst. Ik wil mij sterk maken door wetgeving hierop te gooien en standaarden te maken voor wat een ambtenaar, politicus, minister etc. wel of niet mag doen of aannemen.

De wetten liggen hier en daar al verankert maar een tastbaar instrument waarin expliciet wet en regelgeving is afgebakend tegen vriendjespolitiek, is er nog niet. De wet zal ook zo gaan moeten heten. “Wet op vriendjespolitiek”. Uitzetting uit het ambt is de zwaarste straf die hierop kan volgen met oneervol ontslag. Mensen leren gelijk normen en waarden herleven. Het begrip corruptie of ongebruikelijke transacties kennen we al maar dat spreekt niet zo echt tot de verbeelding van plegers van delicten, dan de wet op vriendjespolitiek die zal komen bij kijken”.

Startende ondernemers

“Als startende ondernemer ben je vaak vooral bezig met investeren in je bedrijf. Dat kost geld. Met het hebben van regeermacht zal het Megafront zich sterk maken dat de overheid ondernemersinitiatieven steunt. Dit door starters de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van financiële voordelen.

Ik zal zwaar pleiten dat er een toolbox voor starters komt waarin naast de basis benodigdheden voor het ondernemen ook 3 subsidies of regelingen voorkomen voor startende ondernemers.

Een van de subsidies die ik wil doorspelen is sowieso de borgstelling MKB-kredieten. Het midden- en kleinbedrijf (MKB) zal in Suriname gestimuleerd worden. Het moet kunnen dat je als MKB-ondernemer aanspraak maakt op borgstelling voor een deel van het krediet. In dat geval kun je bij de bank meer geld lenen dan je op basis van jouw onderpand had gekregen.

De financiële instelling kan namelijk bij de overheid een beroep doen op de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Zo ontstaan er meer ademruimte voor startende ondernemers en overige MKB’ers in het land. Dit zal uitgewerkt worden naar haalbaarheid”, zegt Khoesial van het Megafront.

Bejaardenzorg in Suriname

“Ik ben nu 38 jaar, maar eens met de wil van de Almachtige, word ik ook een seniorenburger en gepensioneerde. Hoe kan ik het dan toestaan dat de zorg voor mensen die ons hebben opgevoed steeds weer aan een zijden draadje hangt?

Binnen dit thema wil hij zich sterk maken door de totale zorg te herevalueren naar scholing, inzet, beleid en structuur van selectie en werving binnen deze branche.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.