fbpx

Yair Netanyahu: ‘In Israël geen plek voor Joden én moslims

Yair Netanyahu (27), zoon van, zorgde opnieuw voor ophef met een geruchtmakende post op Facebook. Hij ziet twee opties om tot vrede te komen in Israël: “Er zal hier geen vrede zijn voordat: 1. Alle Joden het land Israël verlaten. 2. Alle moslims verlaten het land Israël. Ik hoop dat het de tweede is,” schreef hij donderdag op Facebook.

De oorzaak van terreur in de wereld is voor hem klip en klaar: “IJsland en Japan hebben geen terreuraanslagen omdat er daar geen moslimpopulatie is,” stond in zijn Facebookpost die inmiddels is verwijderd.

Hij was verbaasd over de ophef die zijn woorden veroorzaakten en vroeg zich af waarom dezelfde mensen die hadden opgeroepen tot evacuatie van de Joodse kolonisten en een Palestijnse staat te vestigen zonder Joden, boos waren om zijn woorden.

BEKIJK OOK
Ambassadeurs Thailand en Pakistan bieden geloofsbrieven aan president

Enfant terrible

De jonge Netanyahu zorgde vaker voor ophef. Zo schreef hij “F**k Turkey” op Instagram, terwijl op dat moment een diplomatieke ruzie woedde tussen Israël en Turkije.

Enige tijd terug werden opnames onthuld waarop Netanyahu, toen 25, met zijn vrienden sprak over het uitgeven van duizenden shekels voor privé-optredens van strippers. Hij leek ook zijn vrienden seks tegen betaling te bieden van een vrouw met wie hij een intieme relatie had.

Op dezelfde banden, opgenomen door de toenmalige chauffeur van Netanyahu, is ook te horen dat Netanyahu een vriend geld vroeg omdat Netanyahu senior een “geweldige gasdeal” had gesloten die de vader van de vriend ten goede zou komen.