fbpx

YAG start Barbershop project bij Huize Campagne

De Youth Advisory Group (YAG) van de United Nation Population Fund geeft vandaag het startsein voor de officiële opening van het Barbershop project. De barbiers zullen op de dag symbolisch hun t-shirt in ontvangst nemen van de kinderen van Huize Campagne.

25 november is de Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Op deze dag gaan de 16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld van start.

Deze 16 dagen eindigen op 10 december, dag van de mensenrechten. Deze periode is om de bewustwording te voeden om actie te ondernemen om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes over de hele wereld.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man die op wegdek viel en werd overreden overlijdt in ziekenhuis

Het doel van het Barbershop project is om mannen en jongens samen te brengen en te betrekking bij het tegen gaan van geweld tegen vrouwen en meisjes. Verder hoopt de organisatie met dit project de bewustwording te creëren onder mannen en jongens. Dit zal gebeuren via kappers die zullen optreden als ambassadeurs voor de 16 dagen van activisme.

Deze kappers krijgen een toolkit van 16 dagen met pamfletten, linten en posters om uit te delen tijdens deze activiteit. Ze zullen ook worden voorzien van een T-shirt.(GFC)