Worstelfederatie voorziet clubs van kleding en schoeisel

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) gaat haar lidverenigingen voorzien van sportmateriaal. Bij deze gaat het om worstelpakken en -schoenen. De verenigingen van Paramaribo, Commewijne en Wanica mochten woensdagavond in het SOC-gebouw als eerste hun materiaal in ontvangst nemen. Nickerie volgt binnenkort.

“Voor het eerst in haar historie heeft de SWF zo’n project uitgevoerd”, zegt SWF-topman Ravin Changoer. “Je zag bij toernooien dat vooral de jeugdigen en nieuwelingen zonder een worstelpak of –schoen op de mat verschenen. Het is niet makkelijk om aan zo’n pak te komen, daar het ook niet in Suriname wordt verkocht.

Het SWF-bestuur heeft gemeend om de eerste stap te zetten om dit probleem op te lossen. We kunnen niet iedereen voorzien, maar dit is wel een grote stap. Dus het eerstvolgend toernooi willen we geen korte broeken, truitjes of blootvoetse worstelaars zien op de mat”, vertelt Changoer.

Dit project kost de SWF ruim US$ 3.000 en is volledig uit eigen middelen gefinancierd. “We hebben vanaf 2014 tot eind 2017 gespaard voor dit project. Elke keer als we een activiteit hadden, hebben we simpel een klein beetje opzij gezet. Totdat we eind 2017 de bestelling konden plaatsen en betaling konden doen”, geeft Changoer aan.

De SWF zal een deel van de pakken en schoenen ook reserveren voor de nationale selectie. De scholen die woensdagavond in aanmerking zijn gekomen voor de donaties zijn SNL, Jai Hanoeman, Tatami, Commewijne en Meerzorg. De Nickeriaanse scholen Shuriken, Hind-Keserie en Jai Hind volgen binnenkort. De spullen zullen in beheer blijven van de clubs.(GFC)