fbpx

Worstelaar Ralitsa Nijman maakt succesvolle internationaal debuut

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouwelijke worstelaar Suriname vertegenwoordigd in het buitenland. Die eer viel Ralitsa Nijman van de worstelvereniging Meerzorg te beurt.

De nationale dameskampioen van Suriname vertoefde afgelopen weekend op Barbados, waar ze meedeed aan een internationaal beachworsteltoernooi.

Nijman, die ook voetballer is, kwam uit tegen een Barbadiaanse, die wat kilo’s zwaarder woog dan haar.

Bij beachworstelen is de persoon die als eerste drie punten haalt, de winnaar. Nijman kwam vroeg op een 0-1 achterstand. Hierna maakte ze 1-1. Maar de Barbadiaanse nam wederom een 1-2 voorsprong. Echter, Nijman maakte weer gelijk. De persoon die hierna een punt zou scoren, zou tot winnaar uitgeroepen worden. Het beslissend punt ging naar Nijman en ze won zodoende de partij met 3-2. Nijman was heel blij met deze overwinning. “I did it”, zei ze.

De afvaardiging van Nijman was onderdeel van de Caribbean Super Week, waarbij naast de atlete ook haar coach Vinod Kewal, referee Parwesh Bhaggoe uit Nickerie en bestuurslid van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), Michel Nathoe, afgereisd waren.

BEKIJK OOK
SRD 37 per liter brandstof dat volgende maand wordt ingevoerd zal te zware druk leggen op samenleving

Kewal, Bhaggoe en Nathoe volgden elk op zijn vakgebied een week lang durende cursus, verzorgd door instructeurs van de wereldworstelfederatie UWW.

Tijdens het beachtoernooi mochten ze hun kennis opgedaan tijdens de cursus ook in praktijk brengen. Nathoe, die ook internationaal gecertificeerd trainer en arbiter is, mocht ook wedstrijden leiden tijdens het beachtoernooi.

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF), onder leiding van Ravin Changoer, doet er alles aan om de worstelsport te ontwikkelen, zowel nationaal als internationaal.

In zijn zittingsperiode van ruim 7 jaar heeft hij naast de lokale toernooien, ook internationaal contacten gelegd en versterkt. Zo zijn er delegaties geweest naar onder andere Nederland (3 keer), Barbados (3 keer), Mexico, Guatemala en Bolivia.

Het bestuur heeft enkele jaren terug damesworstelen nieuw leven ingeblazen en nu kunnen onze dames ook internationaal meedoen.